2015.09.13. 18:37:07 10415 324

Ősz, Te drága! Jó, hogy itt vagy!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg az érzelgősebbek a Pancsoló kislány című örökzöldet dúdolgatva idézik fel az elmúlt nyár legszebb (vagy mostanra már megszépült) emlékeit, addig a realistábbak már a karácsonyi ajándékokon törik a fejüket. Pedig a kettő között még itt van az ősz is.

Őszi hangulat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi hangulat

Az egyik véglet mintha nem akarná elfogadni, hogy véget értek a forró hónapok. A másik pedig nem szeretne mást, csak túl lenni ezen az egészen, esőstül, ködöstül, lombhullásostul együtt. Pedig annyi szépsége és csodája van az ősznek is, amely mellett nem érdemes elmenni szó nélkül!

1. Színpompás lombok, pihentető séták

Csodás, ha tűz a Nap, és egy topban, nadrágban és egy kis papucsban róhatjuk a kilométereket. Mert, nyár, meg „szánsájn”, meg minden. De az őszi, színes lombok alatt sétálni egy közeli parkban, vagy erdőben és csendben figyelni, ahogy alig hallhatóan válnak előttünk a levelek tarkabarka szőnyeggé. Érezni az őszi avar édes illatát, nagyokat szippantani a levegőbe és egy röpke séta alatt teljesen feltöltődni – hát kell ennél több?

2. Jönnek az összebújós, „kuckózós” esték

Igen, az nem egy felemelő érzés, hogy az ember ráeszmél: este 8, vagy akár 7 óra tájban már sötét van. De ahogy odakint egyre hamarabb válik kormossá az ég, szívünkben annál előbb gyúlnak ki a fények kedvesünk felé. Ugye, milyen jó ilyenkor összebújni és szép nyugodtan megbeszélni a nap eseményeit, vagy egyszerűen csak érezni a másik közelségét?

3. „Érik a szőlő…”

Édes szőlőt szemezgetni, mely bogyóiban magába zárta a nyár összes napsugarát, minden melegét és boldogságát – annyira hétköznapi, mégis különleges élmény. És ha mindezt az ember a családja, barátai körében, egy vidám szüret keretein belül teheti meg, az már csak hab a tortán!:-)

4. Ha ősz, akkor alma

Ha pedig alma, akkor almás pite! Finom, omlós tésztával, gőzölgő, édes, fahéjas töltelékkel. Persze, szeretjük a reformkonyhát, az egészséges ételeket és hozzávalókat. De azért a pitéből még mindig nagyanyáink receptje a legínycsiklandozóbb!

5. Helló könyvek, sziasztok sorozatok!

Nyáron az ember a szabadideje nagy részét a strandon tölti. Hol máshol lehetne a tűző napsütésben? Persze, viszünk magunkkal könyvet, de csak valami könnyű, „partravalót”, mert két fejezet között azért illik csobbanni, vízi csatázni egyet. De ilyenkor, ősszel, amikor több időt töltünk a négy fal között, bizony előkerülnek az idáig csak tologatott, nehezebb olvasmányok. Amíg odakint zuhog, mi bent egy bögre kakaó, forró csoki társaságában képzeletben messzi tájakra utazunk, izgalmasabbnál izgalmasabb főhősök bőrébe bújunk és eltöprengünk az élet dolgain. Ha pedig csak néznénk, akkor pedig rengeteg sorozat várja, hogy végigizguljuk minden másodpercét.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

Ajánlataink