2018.12.11. 17:48:43 7513 280

Összhangban állsz a téli időszakkal? Mi kérdezünk, te felelsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ősi kínai orvoslás az 5-elem rendszerén alapul, azaz próbálnak minél nagyobb összhangban élni a természettel és annak elemeivel. Aktuális évszakunk, a tél leginkább a víz eleméhez köthető, és legtöbbször a „téli álom” szókapcsolat jut eszünkbe, ha az élővilágra gondolunk. Azonban mi ne aludjunk teljesen be, inkább használjuk fel úgy ezeket a hónapokat, ahogyan a magok teszik!

Téli kép, nő tópartján - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli kép, nő tópartján

Szunnyadva, de nem teljesen inaktívan… kissé befelé fordulva, de erőt gyűjtve. Félelmeink, a mélyebb érzéseink a sötétebb napokon jobban előtérbe kerülhetnek, de itt az idő foglalkozni velük, hogy azokat legyőzve és rendezve tudjunk majd nekivágni a jövőnek.

Ha lehetőségünkben áll menjünk ki (sötétedéskor) egy tó partjára, és hallgassuk meg a csendet. Egy hihetetlenül mély és megrendítő élményben lesz részünk, ha sikerül ráhangolódnunk a környezetünkre, ami után már nem fogjuk magunkat olyan nagyon enerváltnak és kifacsartnak érezni. Amennyiben kíváncsi vagy arra, hogy rá tudtál-e hangolódni a hideg évszakra, válaszolj őszintén Marlow Brooks néhány kérdésére, aki az 5-elem specialistája. Amennyiben van olyan válasz, ami nem tetszik, azon a területen érdemes erőfeszítéseket tenned.

  1. Számodra ez az időszak a relaxációról és a csendes elmélyülésről szól?
  2. Le tudsz lassítani és el tudsz csendesülni szükség szerint?
  3. Tudsz melegséget vinni mások életébe? Milyen mélyek jelenleg a társas kapcsolataid?
  4. Fel tudod magad tölteni testileg és lelkileg vagy hagyod magad apátiába süppedni?
  5. Felismered a saját érzéseidet, és tudod mozgósítani az energiáidat?
  6. Dehidratált vagy? Vagy éppen az orrod folyik? (Milyen kapcsolatban állsz testileg a víz elemmel?)
  7. Tudsz hallgatni hosszan és teljes figyelemmel?
  8. Vannak félelmeid? Mi a legbelsőbb félelmed?
  9. Hogyan fogalmaznád meg saját szavaiddal a bátorság fogalmát?
  10. Hogyan érzed magad nyílt víz közelében? Egyáltalán milyen gyakran látogatsz el vízpartra?

Ne feledd, hogy az elemek és az évszakok nemcsak körforgásban vannak, de szorosan kapcsolódnak is egymáshoz! Halld meg a tanításaikat, és használd fel azokat a saját fejlődésedhez.

Forrás: bombilore.com/seasoned/2015/1/28/20-questions-to-ask-ourselves-in-winter

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

Ajánlataink