2022.03.18. 11:59:03 5327 226

Öregedjünk örömmel, boldogan és méltósággal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az öregedés egy természetes folyamat, mégis sokan úgy tekintenek rá, mintha az ördög műve lenne. Jó-jó, bizonyára nehéz az öregedés első jeleit látva a tükörbe nézni, és azt mondani, hogy oké ez van, ezt el kell fogadni, mégis elkerülhetetlen. Minél hamarabb elfogadjuk, hogy már nem leszünk 20 évesek, annál könnyebb lesz továbblépni, és meglátni az időskor derűs oldalát! Mert van neki.

Boldog idősek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog idősek

A fizikai és a mentális változásokat megélhetjük vidáman, íme néhány ötlet, milyen tevékenységek segíthetnek az öregedés folyamatát örömtelivé varázsolni.

Sétálj és csodálkozz!

Egy idősebbek körében elvégzett kutatás szerint egy séta a természetben, sokat javíthat a kedélyállapoton. Amíg a természet csodáit figyeljük, eltereljük a figyelmet a negatív dolgokról. A legjobb, ha olyan helyeket keresünk, amelyek valóban ámulatba ejtőek.

Légy kultúrlény

Egy svéd tanulmány szerint azok a felnőttek, akik gyakrabban jártak étterembe, színházba, sporteseményekre, templomba vagy éppen kártyázni azok körében kevesebb volt a halálozások száma, mint azok között, akik nem jártak társaságba. A kutatók szerint az ilyen események mélyítik a kapcsolatokat, erősítik az összetartozás érzését és segítenek megőrizni a jó elmeállapotot.

Legyenek virágok a környezetünkben

Érdekes dologra hívja fel a figyelmünket egy tanulmány. A virágok nemcsak a hangulatunkat, hanem a memóriánkat is javítják. Azt feltételezik, hogy az a bizonyos passzív figyelem, ami akkor következik be, amikor nézegetjük a virágokat, és gyönyörködünk bennük segít a koncentráció helyreállításában, ez pedig javítja az emlékezőtehetséget. A kertészkedés jó hatással van a mentális és a fizikai egészségre is.

Maradj képben technikailag

Igaz, hogy gyakran okolják az internetet azzal, hogy elszigeteli az embereket egymástól, mégis okosan használva éppen, hogy segíthet abban, hogy ne érezze magát magányosnak valaki. Programokat szervezhetsz, könnyebben kapcsolatban maradhatsz a családoddal, ha értesz picit a technikához. Bátran kérj segítséget a fiatalabbaktól, nagyon hasznos lesz számodra.

Forrás: ted

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...