2020.08.27. 16:35:04 8213 290

Öregedj lassabban! Tuti tippek a hosszan tartó fiatalsághoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Évezredek óta hajtjuk a fiatalság kulcsát. Keresi, nyomozza az ember, hogyan őrizhetné meg a legjobb állapotát, annak ellenére is, hogy az évek bizony kérlelhetetlenül múlnak. Az orvostudomány és kozmetikai ipar fejlődésével pedig már nem is járunk rossz úton a tartós fiatalság felé!

Időskori mozgás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időskori mozgás

Genetikusok hosszú éve kutatják, hogy mivel lehetne sziklát görgetni az idő kereke elé, hogy tudnánk a testünkön benyomni a „pause”gombot. Kutatjuk, keressük személyes hanyatlásunk csillapítóit, hogy az évek lehető legkevesebb nyomot hagyják rajtunk.

Az öregedésről röviden

Húszas éveinkre, bárhogy fáj is, de elérjük a fizikális és mentális csúcsot. Ezt természetesen nem úgy kell értelmezni, hogy edzéssel, egészséges életmóddal, önfejlesztéssel, tanulással nem lehetünk egyre szebbek, jobbak, okosabbak, hiszen már a tapasztalatainkat is feltudjuk használni. Ám a biológia ekkor kezdi lassú, ám biztos leköszönését. A sejtek alapvetően a DNS információi alapján tudják helyes működésüket, ám az elöregedő sejtek egyre kevésbé képesek felismerni és ellátni saját feladatukat. Mint mikor a dédi szakácskönyve már oszlik, foszlik, a betűk is kopnak és csak homályosan dereng, hogy hogy is volt az a recept. Ott van, de már kiolvashatatlan.

Gondoljunk csak az egyik leggyakoribb és legegyértelműbb öregedési jelre. Az öregkori látásromlásra. Ahogy oly sok mindent, ezt is a szervezetünk elöregedésének köszönhetjük.

Tartósítsd magad!

Bár aki él, az öregszik a tudomány mai állása szerint, de ennek ütemébe jócskán beleszólhatunk megfelelő életmód segítségével. Ehhez azonban mentális és fizikai állapotunkat is folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk és „rugalmasítanunk” kell önmagunkat.

Egyél keveset!

Leéltél már annyit, hogy megtapasztald, holnap is lesznek mennyei ízek, remek ételek. Nem muszáj mindent megenni, holnap is nap lesz. Az éhezés természetesen nem egészséges, de mikor abba a korba léptél, ahol már a napi rutinod kevesebb energiát emészt fel, akkor bizony bőven elég kevesebb energiabevitel is. Csökkentsd a napi adagod, egyél kevesebbet, de minőségit!

Az alapanyagok minősége mellett a változatosságról se feledkezz meg. Megfelelő fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalommal a hiányzó elemeket is pótolhatod a szervezetedben.

Ha a fenti tanácsokat megfogadod, nem lesz nehéz ügy az optimális ponton tartani a testtömegindexed, tehát a súlyod és a testzsír százalékod is az egészségedet és fiatalságodat segítheti majd.

Fáradj el!

Heti 1-2 alkalommal szánj időt a mozgásra és bármilyen sportot választasz is, ne hagyd komfortzónáidon belül az edzést! Nem akkor jó, ha kényelmes! Ha rendszerint kifáradsz, jól csinálod: így edzheted, nyújthatod a saját határaid és pontosan erre van szükséged!

Az emésztés fontos

Az emésztésünk kihat a bőrünkre, a hangulatunkra, az alvásunkra, lényegében az egész életünkre, születésünktől kezdve. Mivel ahogy idősödni kezdünk, az emésztő folyamataink is hajlamosak akadozva, kevésbé hatékonyan és jól működni, ezért rájuk fér egy kis támogatás. Iktass be a napi étrendedbe natúr házi joghurtot vagy más, a bélflórát támogató ételeket.

Nyugodj meg!

Elegendő tapasztalat áll mögötted ahhoz, hogy ne csak elméletben lásd azt, hogy az aggódás nem oldja meg a problémákat. A stressz viszont öregít, külsőleg és belsőleg egyaránt, ráadásul igen fárasztó is. Még a ráncaid is kisimultabbá válnak, ha megszabadulsz az örökös idegeskedéstől.

Mindeközben a genetikusoknál…

Manapság már olyan sejtprogramozási eljárásokkal kísérleteznek genetikus kutatók, ami által az öregedő sejtjeink képesek lesznek ismét olvasni a DNS-ben, ennek köszönhetően pedig ellátni korábbi feladatukat ismét maximálisan. Ugyan az örök élet köve még így sincs a kezünkben, de az egerek öregkori látásromlásánál már jelentős javulást értek el. Türelem, nemsokára mi jövünk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...