2018.02.15. 14:13:37 10858 318

Oldd meg a problémákat végérvényesen - tanácsok szőnyeg alá söprőknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyes önismereti szakértők szerint a problémák leginkább nem azért keletkeznek életünkben, hogy legyűrjük azokat, hanem azért, hogy a megoldás kitalálása közben minél jobban megismerhessük önmagunkat. Ugye, hogy ezzel a megközelítéssel máris máshogy szemléled a nehézségeket?

Veszekedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Veszekedés

Kovácsolj előnyt abból, hogy míg mások még mindig csak a problémáról beszélnek, addig te lépj elő, és fogj hozzá annak megoldásához! Gondolj vissza az iskolás évekre: A tanárok óráról órára újabb és újabb feladatok – azaz tudatosan megteremtett problémák – segítségével fejlesztették a szellemi képességeinket. Akkoriban is meg kellett küzdenünk a tanórai leckékkel, mára igazából csak annyi változott, hogy most már az élet leckéztet meg folyton minket.

Ha valamilyen probléma újra és újra felmerül az életünkben, az addig fog ismétlődni, míg nem vesszük a fáradtságot és nem derítünk fényt annak lényegi okára.

A problémánkért mindig mi vagyunk elsősorban a felelősek, tehát ebből egyenesen következik, hogy mi vagyunk azok is, akik tudnak ellene tenni.

Az egyéni látásmód fogja meghatározni, hogy kinek mi számít problémának, hiszen mindenkit az zavar, amit valamiért nem tud elfogadni. A megoldás, azaz elfogadás könnyűnek tűnhet, azonban korántsem olyan egyszerű kivitelezni.

Kellő belátással és önmagunkhoz való őszinteséggel könnyebben fel lehet tárni az adott élethelyzetben kialakult gondok gyökerét.

A felszín kapargatása és a probléma szőnyeg alá söprése helyett vedd a fáradságot és bogozd ki a helyzetet, lelki síkon is. Ez minden bizonnyal fájdalmas folyamat, de egy közhellyel élve: Ami nem öl meg, az megerősít.

A problémákkal érdemes első körben véglegesen leszámolni, hogy valódi és azonnali megoldás születhessen!

Amennyiben sikeresen megértetted a nehézség kialakulásának körülményeit, szép sorjában javítsd ki azokat a hibákat, amik kialakították azt. Légy módszeres, kezdj a kisebb horderejű dolgokkal, hogy a sikerélménnyel felvértezve ne okozhassanak gondot a nagyobb problémák sem.

Tanulj a korábbi helyzetekből!

Ne gyűjtögesd össze és ne told magad előtt a megoldandó feladatokat, hiszen apránként könnyebb megoldani ezeket. Tudod jól, hogy a végtelenségig nem lehet semmit sem elodázni, inkább rögtön számold fel, amit lehet, és könnyítsd meg a saját életedet. Tehát ne emészd magad feleslegesen, a konfliktusokat is rögtön beszéld át az érintettekkel! Néha sokat jelenthet, ha nem görcsölünk rá a nehezebb problémákra, hanem a megfelelő előkészítés után hagyjuk, hogy kitisztuljon a fejünk, és ezután egy újfajta nézőpontból közelítünk a megoldás felé.

Forrás: onmegvalositas.hu/cikk/problemamegoldas_tudatosan

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában