2022.04.15. 15:29:55 6130 217

Okos életmód – valóban létezik?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mint manapság már minden eszköz, úgy az életvitelünk is lehet okos. Az “okos életmód” kifejezést leginkább az okosotthon kapcsán hallhattuk eddig, azonban ez a kifejezés sokkal többet jelent egy modernizált otthonnál. A mindennapi életvitelünk összefonódása a digitalizációval már jelenleg is nagyobb kényelmet, biztonságot és energiahatékonyságot ígér az életünk számos területén, ám a jövőben ebben még több lehetőség rejlik a technológia rohamos fejlődése által.

Okosotthon irányítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Okosotthon irányítása

Az alábbiakban kiderül, hogy hogyan alakíthatja át mindennapjainkat a digitalizáció, és milyen karnyújtásnyira lévő technológiai robbanásokra számíthatunk a közeljövőben.

Az okosotthon nem egyenlő az okos életvitellel

Az otthonautomatizálás robbanásszerű növekedése már most is nagy hatással van környezetünkre és mindennapjainkra, hiszen egyre elterjedtebbé válnak nem csak az internet alapú, hanem a mesterséges intelligencia vezérelte otthonrendszerek is. Az okosotthon megoldások piaca Magyarországon még gyerekcipőben jár, leginkább a fűtés, a világítás és az elektromos készülékek okoseszközök összekapcsolásán keresztüli vezérlését kínálják, valamint optimalizálják az energiafogyasztást.

Az okosotthon piacon feltörekvő technológiai újítás, a telepíthető szenzorok azonban tovább növelhetik a kényelem- és biztonságérzetet lényegesen javítva ezzel a mindennapi életvitelt. De mégis mit jelent az okos életmód röviden? Az intelligens életvitel lényege nem más, mint hogy növelje az emberek biztonságát és kényelmét mind otthonukban, mind az élet számos területén a digitalizációban rejlő lehetőségeket kihasználva.

Digitalizáció a szociális területeken

Valamilyen szinten már a mindennapi életünk része a technológia, mégis az intelligens életvitel filozófiája azon az elgondoláson alapul, hogy a technológia nem csak az otthonunkban vagy a munkahelyünkön van jelen, hanem életünk számos területe – legyen az gyermeknevelés, idősgondozás vagy szabadidős tevékenységek – összefonódik az digitális lehetőségekkel.

A nem olyan rég még tomboló koronavírus-járvány, valamint a folyamatos online jelenlét miatt manapság egyre többen hanyagolják el a valódi társadalmi interakciót a mindennapokban. A technológia fejlődése – még ha sokszor nem is így gondoljuk – bizony ennek kapcsán is hatalmas előnyökkel járhat. A digitális eszközök segítségével ápolhatjuk a kapcsolatot szeretteinkkel, legyen szó a nagyszülők ellenőrzéséről, vagy a gyermek hollétének lekérdezéséről.

Az idősgondozásban is élen jár a technológia

Ma már Magyarországon is karnyújtásnyira vannak tőlünk az olyan innovatív idősgondozási projektek, amelyek célja, hogy biztonságban legyenek az otthonukban egyedül, korlátozott körülmények között élő idős emberek. A programok olyan jóléti szolgáltatásokat biztosítanak, mint például egy karon vagy nyakban hordható intelligens készülék, amelynek segítségével bármilyen bekövetkező egészségügyi problémát egyetlen gombnyomással jelezhet egy éjjel-nappal működő szolgálatnak.

Ami biztos, a közeljövőben hatalmas technológiai fejlődésnek lehetünk szemtanúi, már csak az a kérdés, hogy valóban a mindennapjaink kényelmét szolgálják majd a digitális eszközök és az emberek képesek lesznek-e az élet számos területén az intelligens eszközök befogadására.

Forrás: Rackhost.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...