2018.12.29. 16:26:41 9394 301

Óévbúcsúztatás pezsgő nélkül? Soha!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az éves pezsgővásárlás mintegy 25%-a történik meg december végén, ami nem csoda, hiszen a pezsgő a szilveszteri bulik elengedhetetlen kelléke. Sőt, az Újév köszöntésének úgymond főszereplője ez a buborékos, elegáns ital. Gondolkodtál már azon, hogy honnan jött ez a hagyomány?

Friss pezsgő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Friss pezsgő

A pezsgő a francia Champagne régió szívében, a régi francia királyok koronázási helyén (Rheims) egybeforrt az ünnepségekkel. Később pedig Dom Perignon szerzetes tette népszerűvé a nemesség körében is az italt. A napjainkban kecses pohárban kínált gyöngyöző italt a francia forradalom vége után hamar elkezdték széles körben használni, mivel a fontos diplomáciai találkozókat is ezzel ünnepelték meg.

A 19. század közepéig már nem csak a felsőbb osztályok, hanem a kereskedők és a munkásosztály is az újévi vigasság ünnepi részévé fogadták a pezsgőt.
Azonban az ital egyeduralma csak nemrégiben alakult ki, korábban egy másik népszerű itallal egy rum alapú puncs-koktéllal kellett versengenie, amely például Charles Dicken kedvence is volt.

A tengerentúlon a divatos Cafe Martin étterem (New York) gondoskodott arról, hogy a pezsgő meghódítsa az embereket a 20. század elején, mivel azt itt igazi kuriózumként kínálták. A pezsgőfogyasztás népszerűségén az alkoholtilalom évei sem tudtak csorbát ejteni, a nemzetközi vizeken még mindig lehetőség nyílt az alkoholkereskedelemre.
A pezsgőtörténelem után pedig keverjünk magunknak egy csodás koktélt főszereplőnk, a pezsgő felhasználásával!

Pezsgő Puncs Bellini


Végy egy 750 ml kiszerelésű pezsgőt az ízlésed szerint, szerezz be egy jó adagot a kedvenc gyümölcs sörbetedből, és egészítsd ki a vele harmonizáló (friss vagy fagyasztott) gyümölccsel!
A pezsgőspoharak aljára kanalazz egy-egy kis gombócnyit a sörbetből, öntsd fel a pezsgővel és a tetejét díszítsd gyümölcsdarabkákkal.
Málnával isteni finom!

Forrás: mashed.com/32713/real-reason-drink-champagne-new-years/, crazyforcrust.com/champagne-pun

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...