2023.03.30. 12:15:00 5808 219

Nyerő érvek a pároddal közös edzés megvalósulásához
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kétféle férfi létezik azok között, akik eljárnak edzeni: Az egyik csoportba tartozók szeretnek a párjukkal együtt edzeni, míg a másik csoport inkább mindenféle kifogást kitalál, hogy egyedül edzhessen. Vajon melyik csoportnak van igaza?

Közös edzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közös edzés

Együtt lenni jó! Különösen akkor, amikor az együtt töltött idő még ilyen nagy haszonnal is jár. Az egy helyen, egy időben történő edzés ráadásul nem is jelenti feltétlenül azt, hogy az egész időtartama alatt egymás mellett kell maradnunk. Az edzőtermi gépek helyes használatában jártasabb fél ráadásul segíteni is tud a gyakorlatlanabb edzőpartnerének!

A fizikai egészség mellett azonban további előnyökkel is jár, ha szerelmeddel együtt végzel sporttevékenységet, amelyek legfőképpen a kapcsolat minőségének javulását eredményezik:

  1. A közös célok előrébb viszik és megerősítik a párkapcsolatot. Önmagunk egészségéért és a másik számára vonzónak maradásért is tehetünk kölcsönösen. Partnerünknek biztosan jól fog esni, hogy mindenkor tetszeni szeretnénk neki.

  2. Kompromisszumra tanít minket ez a fajta együttműködés. Mikor, melyik edzés fajtát válasszunk? Mennyi ideig és milyen intenzitással járjon a testmozgás? Ezt nektek kettőtöknek kell minden egyes alkalommal eldöntenetek. Egyszer az egyik fél, míg máskor a másik fél kívánságai nyomjanak többet a latba.

  3. Vannak olyan időszakok, amikor inkább ellazáznánk a fizikai aktivitást, mert olyan fárasztó napunk volt. Azonban aki éppen a motiváltabb, az tudja húzni magával a másikat. Egymás támogató ösztönzése szintén hozzájárul a kapcsolat mélységének növeléséhez.

Természetesen, ha mindezek az érvek nem elegendők ahhoz, hogy kedvet hozzunk a közös edzéshez, mert párunk úgy érzi, az edzés alkalmával tökéletes énidőt tud tölteni - esetleg saját neme körében élve ezáltal egy kis társasági életet is -, azt tiszteletben kell tartanunk. Sőt, az is meglehet, hogy mi magunk nem szeretnénk a közös edzést.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?