2022.08.22. 11:07:03 5994 220

Nyári hajvédelem – Ezekre ügyelj, hogy szép maradjon a sörényed
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár a maga szépségével, tökéletességével, napsütésével sokak kedvenc évszaka. Ám ha nem figyelünk rá, a hajunk nem erősíti majd a nyárimádók táborát. Hiába a rengeteg nyári gyönyörűség, számtalan dologgal tehetünk azért, hogy tincseink nehezebben vészeljék át a forró hónapokat.

Csillogó haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csillogó haj

Szeretnéd, hogy a hajad a kánikulai napok után is teljes fényében tündököljön? Hát tegyél érte!

A nedves hajjal érdemes óvatosan bánni

A hűs habokból kijőve könnyen előfordul, hogy hajunk is kapott a hűtő cseppekből, nem is keveset, és nedvesen lóg a fejünkön. Sokunk ilyenkor hátrafogja egy csattal a vizes tincseket, ám ez nem a legjobb ötlet. A vizes haj sokkal érzékenyebb és sérülékenyebb, mint a száraz, ezért sem a fésülés, sem a hajgumival, csattal való összefogás nem tesz neki jót. Hagyd, hogy legalább egy kicsit megszáradjon, és csak utána csatold össze.

Ne feledkezz meg a fürdés előtti zuhanyról!

Akár (klóros vizű) medence, akár (sós vizű) tengervíz mellett nyaralsz, mielőtt megmártózol a hűs habokban, ne felejts el lezuhanyozni! Ne csak a testedet, hanem a hajadat is nedvesítsd be, mert száraz tincsekkel a vízbe menni igencsak veszélyes lehet. A száraz hajszálak hamarabb „megtelnek” a medence és a tenger vízével, így a bennük lévő klórral és sóval is, melyek erősen száríthatják sörényedet. Ez pedig hosszú távon a haj roncsolódásához vezethet.

A napszemüveggel a szemedet védd!

Sokan pihentetik a napszemcsijüket a fejük tetején, ha éppen nincs rá szükség. Pedig ez nem a legjobb megoldás, legalábbis a hajunk számára. Ilyenkor tincseink megtörhetnek, sőt, a napszemüveg levételekor jó néhány hajszáltól is megszabadíthatjuk magunkat. Inkább rejtsd tokba a szemüveget, vagy fűzd vékony láncra, amit aztán a nyakadba akaszthatsz!

Jóból is megárt a sok

Azt már tudjuk, hogy sem bőrünknek, sem például a szemünknek nem tesz jót a túlzott klíma-, vagy ventilátor-használat. Ahogy a bőrt, szemet, úgy a hajat is kiszáríthatja, hiszen elvonja belőle a nedvességet.

Csak csínján a fémmel!

Nyáron inkább hanyagold a hullámcsat és a fémes hajgumi használatát, hiszen ezek az anyagok könnyen felforrósodhatnak, amik árthatnak hajszálainknak, hiszen így könnyebben töredezhetnek.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...