2022.08.22. 11:07:03 5925 220

Nyári hajvédelem – Ezekre ügyelj, hogy szép maradjon a sörényed
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár a maga szépségével, tökéletességével, napsütésével sokak kedvenc évszaka. Ám ha nem figyelünk rá, a hajunk nem erősíti majd a nyárimádók táborát. Hiába a rengeteg nyári gyönyörűség, számtalan dologgal tehetünk azért, hogy tincseink nehezebben vészeljék át a forró hónapokat.

Csillogó haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csillogó haj

Szeretnéd, hogy a hajad a kánikulai napok után is teljes fényében tündököljön? Hát tegyél érte!

A nedves hajjal érdemes óvatosan bánni

A hűs habokból kijőve könnyen előfordul, hogy hajunk is kapott a hűtő cseppekből, nem is keveset, és nedvesen lóg a fejünkön. Sokunk ilyenkor hátrafogja egy csattal a vizes tincseket, ám ez nem a legjobb ötlet. A vizes haj sokkal érzékenyebb és sérülékenyebb, mint a száraz, ezért sem a fésülés, sem a hajgumival, csattal való összefogás nem tesz neki jót. Hagyd, hogy legalább egy kicsit megszáradjon, és csak utána csatold össze.

Ne feledkezz meg a fürdés előtti zuhanyról!

Akár (klóros vizű) medence, akár (sós vizű) tengervíz mellett nyaralsz, mielőtt megmártózol a hűs habokban, ne felejts el lezuhanyozni! Ne csak a testedet, hanem a hajadat is nedvesítsd be, mert száraz tincsekkel a vízbe menni igencsak veszélyes lehet. A száraz hajszálak hamarabb „megtelnek” a medence és a tenger vízével, így a bennük lévő klórral és sóval is, melyek erősen száríthatják sörényedet. Ez pedig hosszú távon a haj roncsolódásához vezethet.

A napszemüveggel a szemedet védd!

Sokan pihentetik a napszemcsijüket a fejük tetején, ha éppen nincs rá szükség. Pedig ez nem a legjobb megoldás, legalábbis a hajunk számára. Ilyenkor tincseink megtörhetnek, sőt, a napszemüveg levételekor jó néhány hajszáltól is megszabadíthatjuk magunkat. Inkább rejtsd tokba a szemüveget, vagy fűzd vékony láncra, amit aztán a nyakadba akaszthatsz!

Jóból is megárt a sok

Azt már tudjuk, hogy sem bőrünknek, sem például a szemünknek nem tesz jót a túlzott klíma-, vagy ventilátor-használat. Ahogy a bőrt, szemet, úgy a hajat is kiszáríthatja, hiszen elvonja belőle a nedvességet.

Csak csínján a fémmel!

Nyáron inkább hanyagold a hullámcsat és a fémes hajgumi használatát, hiszen ezek az anyagok könnyen felforrósodhatnak, amik árthatnak hajszálainknak, hiszen így könnyebben töredezhetnek.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.