2020.08.26. 09:49:18 9390 284

Nyaralj a hosszabb életért: Mennyi az ideális szabadságmennyiség?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen jól esik a fárasztó munkanapok végeláthatatlan sorát hosszabb-rövidebb szabadságokkal megszakítani! A nyaralás azonban nemcsak arra jó, hogy kiszakadjunk a szürke mindennapokból, új helyeket és ismereteket szerezzünk, hanem a kutatások szerint hozzájárulhat ahhoz is, hogy hosszabb ideig élhessünk.

Nyaralás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyaralás

Egy 40 éve zajló tanulmány szerint azok, akik évente háromszor vagy annál több alkalommal iktatnak be az életükbe vakációt, azoknál kisebb a halálozási arány, mint azoknál, akik csak rövidebb ideig pihennek. Tehát, minél többet tudunk nyaralni menni, az annál jobbat tesz nekünk!

Egy finn kutatócsoport azt a meglepő felfedezést tette, hogy a kardiovaszkuláris kockázati tényezőket felmutató mintacsoport azon része, amelyik nem ment szabadságra elég hosszú időre, hiába kapott orvosi útmutatást, rosszabb eredményeket ért el egészségügyi vonalon, mint a csoport másik része, akik többet mentek szabadságra. Az orvosi intervenciót felülírta a stresszes életmód, a kevesebb alvás.

Egy másik tanulmány azt a felfedezést tette, hogy a munkaképes korú lakosság hajlamos nem kiélvezni a neki járó szabadság teljes mértékét, ezzel kockáztatva a szív- és érrendszeri betegségek gyakoribb kialakulását.

A pihenés élettani hatásai

A nyaralás a meditációhoz hasonló hatást vált ki a szervezetünkben, mivel erőteljes és azonnali hatást gyakorol az immunválaszt érintő molekuláris hálózatokra; növeli a vitalitást és csökkenti a szorongást. A megfigyelések szerint azzal tesszük a legjobbat magunkkal, ha szabadságunk lehető legtöbb napját pihenéssel vagy vakációzással töltjük, emellett pedig a meditációt is beiktatjuk napirendünkbe. Ez utóbbival meghosszabbíthatjuk azt az állapotot, amely segít számunkra a stresszkezelésben, így egész évben kiegyensúlyozottabbak lehetünk.

Forrás: inverse.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...