2019.08.21. 17:00:08 8835 263

Nyakunkon az iskolakezdés! Tippek a könnyebb induláshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tanév kezdete mindig izgalmas időszak, aminek nem kell feltétlenül stresszesnek is lennie. A nyári lazaság után a gyerekekre ismét több felelősség szakad, ennek megkönnyítéséhez pedig új ütemterv dukál.

Iskolakezdés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Iskolakezdés

Minden év hoz valami újdonságot, ezért a korábban bevett szokások nem vehetőek át maradéktalanul. Kelleni fog néhány hét, amíg az új rutin kialakul. Kezdetben azonban jó meghatároznunk, milyen feladatok várhatóak el a gyerekektől iskola előtt, illetve után. Napi, heti és havi feladatlisták is készülhetnek színes ábrákkal a gyerekek életkorának megfelelően.

Színes analóg óra

A vizuális beállítottságú kicsik imádni fogják, ha az egyes tevékenységeknek rendelt időt színekkel kódoljuk. Ehhez csak egy színezhető óralap szükséges, no meg egy könnyen megjegyezhető magyarázó tábla.

Hírcsatorna létesítése

Habár a legtöbb osztályfőnök külön messenger vagy facebook csoportot hoz létre a kapcsolattartásra, az aláírandó dokumentumok azért még nem tűntek el az életünkből. Ezeknek nem árt egy jól látható helyet rendszeresíteni az iskolatáskában, így azok nem felejtődnek el.

Külön tároló hely minden gyereknek

Egy-egy függőlegesen felállított polc is megfelelhet arra a célra, hogy az iskolai cuccok egy helyen legyenek. A tornazsák, a váltócipő, a rajzeszközök és az iskolatáska után sem kell futkosni, ha azokat másnapra - még a lefekvés előtt - egy helyre tesszük. A ruhát is előkészíthetjük ide.

Címkézett lábbelik

A jobb és a bal cipő megkülönböztetéséhez is hasznos, ha a bal cipőpárra a vezeték, míg a jobb oldaliba a vezetéknév kerül. Így biztos, hogy a kisiskolás is a saját cipőjében érkezik haza.

Iskolai kamrás polc

A nem romlandó élelmiszerek fajtánként mehetnek külön kis dobozokba, ahonnan el lehet venni minden reggel az aznapi italt és külön csomagolt kis tízóraikat. Lehet rendszeresíteni egy tárolót a délutáni egészséges nasiknak is.

Modern ötlet nagyobbaknak

A heti ütemtervről készült fotót be lehet állítani a mobiltelefon záróképernyőjévé, így nem felejtődik el, hogy mik az aznapi teendők és különórák.

Forrás: goodhousekeeping.com/life/parenting/g27678115/back-to-school-hacks/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...