2024.09.20. 15:38:24 245 13

Növeld a kreativitásodat minden nap, az életed változhat meg tőle
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a kreativitás az egyének egyik kulcsfontosságú, az élet megannyi területén nélkülözhetetlen készsége. Éppen ezért jól tesszük, ha az ebben való fejlődésünket a mindennapi rutinunk részévé emeljük.

Ötletek Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ötletek Fotó:123rf.com

Ezzel az értékes „eszközzel” a birtokunkban jobb problémamegoldókká, eredeti ötletalkotókká, produktívabbakká, rugalmasabbakká, hatékony „dobozon kívüli” gondolkodókká érlelhetjük magunkat. Mindemellett segítségünkre lesz a kommunikációban, a tisztánlátásban, a minőségi kapcsolatok építésében, a célok meghatározásában, a stressz levezetésében, valamint abban is, hogy kiegyensúlyozottabbnak, nyugodtabbnak, egyszersmind boldogabbnak érezhessük magunkat.

A kreativitás erőteljes jelenléte teszi különlegessé, megkülönböztethetővé a művészek munkáját - legyen szó bár zenészről, íróról, filmkészítőről vagy táncművészről. Az egyedi ötleteket gyakran övezi kíváncsiság. A kreativitás növelését a „gyakorlat teszi a mestert” hozzáállás acélozza. Ahhoz tehát, hogy kreatívabbakká váljunk mérvadó szempont a gyakorlás. Ilyenkor a tehetség elvárt, ám önmagában nem elégséges eleme az előrelépésnek. Elszántság, kitartás, idő, törekvés és energia szükséges mindehhez.

Mi a helyzet a tökéletességgel? A kreativitás alapvetően nem a tökéletességről és a tévedhetetlenségről szól, hanem az ötletelésről és azok életre keltéséről. Ez pedig nem minden esetben sikerül első nekifutásra. Gondoljunk csak az izzólámpa feltalálójának, Thomas Edisonnak azon kijelentésére, miszerint „Egyszer sem buktam meg. Csak egy 2000 lépésből álló folyamat volt.” Edison nem kevesebb, mint kétezerszer futott neki a fejlesztéseknek. Ez a hozzáállás pedig nem csekély elhivatottságról és állhatatosságról árulkodik.

Érdemes szemünket nyitva tartani, más szemszögből, nem a megszokott szemüvegen át járni-kelni és szemlélni a mindennapi eseményeket és helyzeteket, az ihlet ugyanis ilyen hétköznapiságokon keresztül is ránk mosolyoghat. Érdemes magunknál hordani egy jegyzetfüzetet, hogy leírjuk a gondolatainkat, amik később értékes forrásokká, „alapanyagokká” válhatnak.

Sokakra van jó hatással a másokkal való közös ötletelés módja, ami inspirál, új ideákat hoz felszínre, valamint mentális blokkokat bont le.

A kíváncsiság, a nyitottság és a kísérletezés mind optimális módjai annak, hogy kilépjünk a komfortzónánkból és értékes tapasztalatokkal gazdagodva végül rálelhessünk (avagy kialakíthassuk) a magunk stílusát, kibontakozási lehetőségét.

A Business Review a kreatív magabiztosság főbb akadályozói között négy fő elemet tart számon, ezek pedig: az ismeretlentől való félelem és tartózkodás, a mások ítéletétől és nemtetszésétől való rettegés, feszengés amiatt, hogy elveszítjük az irányítást, valamint az első lépés megtételének halogatása és az ettől való ódzkodás.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...