2020.04.30. 15:58:02 7137 282

Nosztalgikus pudingtorta rebarbarával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valljuk be, hogy a puding az egyik kedvenc retró desszertünk! Én száz vajas krémet elcserélnék egyetlen adag krémes, főzött pudingos krémért. A hagyományos desszertet kerekítsük fel egy tortára, és tegyük izgalmassá egy igazán időszerű és egészséges hozzávalóval!

Rebarbara - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rebarbara

Az édes tészta, a gyönyörű sárga krém, és a pikáns rebarbara együtt tökéletes látvány, illat és ízhatás. A recept pedig kevésbé gyakorlott háziasszonyoknak sem lesz túl nehéz.

Pudingtorta rebarbarával

Előkészület:

A rebarbarás réteg:

1 üveg gránátalma (vagy más édes, otthon készített, aromás) szirupot ugyanannyi vízzel forraljunk össze. Ezt kell ráönteni a 900 gr megmosott és félbe vágott rebarbarára, amit előtte egy tetővel rendelkező, hőálló tálba raktunk. Ezt így egy éjszakán át hagyjuk (hűtve) állni.

A tészta:

240 gr vajat és 225 gr cukrot keverjünk ki simára, és egyesével adjunk hozzá 4 db tojást. Ez után keverjünk el benne úgy 230 gr lisztet, hogy linzertészta szerű állagot kapjunk. Tegyük félre hűtött helyre a többi vajas tésztához hasonlóan, amíg a pitetortákhoz használt formába nem kerül, minimum két óra hosszára. A sodrófával kinyújtott tésztát 175 fokra előmelegített sütőben „vakon” süssük majd meg sütőbab vagy más módszer segítségével.

Befejezés:

A vaníliapudingos krém:

500 ml tejszínt lassan forraljunk fel 110 gr cukorral és ízlés szerinti vaníliával. (Ne sajnáljuk bele!) 9 db, minél sárgább tojás sárgáját keverjünk el benne. 5 perc állás után a még megmaradt buborékokat is kavarjuk ki belőle. Hagyjuk teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, de ezután tegyük be hűtőbe, míg felhasználásra nem kerül.

Összeállítás:

Öntsük a krémet az előre megsütött tésztára és tegyük be 120 fokosra melegített sütőbe bő 40 percre. A sütési idő felénél fordítsunk a süteményen 180 fokot. A végeredménynek kellően meg kell állnia, de nem szabad túl keménynek lennie. Végső simításként a szirupból kiszedett, lecsepegtetett rebarbarát éles késsel karikázzuk fel, és rendezzük el a torta tetején. A ropogós és krémes rétegek váltakozása érdekes textúrát ad a desszertnek.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...