2019.08.11. 15:35:47 8632 287

Női stabilitás - így állj két lábbal a földön!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy neked is, mindenkinek vannak az életében súlyok, amiket talán túl sokáig cipel magával. A rossz dolgok is mindig tanítanak valamit, sőt talán a legnagyobb leckéket így kapjuk, de szembe kell nézni pozitív értelemben is az idő múlásával – a múlt már elmúlt és a jelen is éppen ezt teszi! Íme néhány támpont, amin elindulhatsz a saját stabilitásod felé.

Magabiztos nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magabiztos nő

Az önálló nő boldog, mert nem fél, boldog, mert nem szenved. Lehet, hogy nehéz gyerekkora volt, ám a gyerekkor már elmúlt. Lehet az is, hogy sok pofont osztott ki utána is az élet, de ez is már mind elmúlt. Tarts néhány fontos dolgot szem előtt és megingathatatlan leszel!

Tudd, hogy mire vagy képes

Józan belátással ismerd fel, hogy mi az, amit el tudsz érni és mennyi időre van hozzá szükséged. Újra és újra érdemes ezt végig gondolni, mielőtt belevágsz valamibe. Hiszen, ha előre látod, hogy igen, nekem ehhez egy hónapra szükségem van, akkor egyrészről reális elvárásokat támasztasz magad felé, másrészt elkerülöd a halogatást.

Tudd, hogy nem te vagy a hibás

Önkritikát csak reális mértékben szabad gyakorolni. Ha valaki rosszul bánik veled, az az ő döntése, az ő cselekedete, az őt minősíti. Ha valaki megbízhatatlan – az nem rajtad múlt. Ha valaki más hibázik, az az ő ügye, nem rajtad múlik.

Tudd megtartani önmagad

Mind autonóm független egyéniségek vagyunk – akkor is meg kell őriznünk ezt az egyéniséget akkor is, mikor elveszünk a szerelemben. Változni – csak a fejlődés irányába és csak önmagunk érdekében szabad. Legyél önmagad bátran, ha a másik azt várja is, hogy megváltozz, ne felejtsd el, hogy te magad vonzod őt, nem az, akivé szeretné, hogy válj!

Tudj egyedül lenni

Generációk óta kapcsolatfüggők nőnek fel. Lásd be, hogy mikor kell felállni egy kapcsolatból, kiszállni egy barátságból. Ne félj lépni, tudj egyedül élni. Találd meg azokat a dolgokat, amik megnyugvást adnak, ha úgy érzed baj van, amikhez fordulhatsz bármilyen személytől függetlenül.

Legyen B terved

Soha ne menj le nullára a közösért. Mindig legyen annyi pénzed, hogy el tudj költözni, akkor is, ha soha nem fogsz. Legyen annyi tartalékod, hogy ki tudj szállni egy rossz kapcsolatból, ne függj mástól, szükség esetén fenn tudd magad tartani. Ne felejtsd el, ez egy B terv. Lehet, hogy nem lesz szükség rá. De sosem tudhatod.

Tudj büszke lenni!

Nagy divat a szerénység, az önbizalom pedig nagyképűségnek van titulálva. Ez így nem jó. Lásd a saját értékeidet, teremts értékeket önmagadban és legyél tisztában az értékeiddel. Tiszteld magad és vállald büszkeséggel azt, amiben jó vagy. Mások is könnyebben elismerik majd – de Önmagad értékelése a legfontosabb.

Tudd a változást elfogadni

Talán a legnagyobb küzdés, ami végig kíséri az életünket, az örökös harc a változással. Az évek múlnak, a ráncok jönnek, a gravitáció egyre aljasabb, az emberek, a kapcsolatok változnak. A változás sokszor nehéz, de nem opcionális. Fogadd el, hiszen ellene nem tehetsz – lásd szépnek az „új” arcod, az „új” tested, ismerd meg újra a megváltozott embereket és ami véget ért, engedd el!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?

Krisna-völgyi búcsút tartanak Somogyvámoson

A népi mesterségek és a fenntarthatóság a fő témája a Krisna-völgyi búcsúnak, amelyet július 26. és 28. között rendeznek Somogyvámos határában.