2020.03.26. 16:02:37 10937 321

Nincs otthon élesztő? Süss kenyeret szódabikarbónával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hiszem, mindenki legkisebb gondja az otthoni főzőcskézés, azonban hozhat még a jelenlegi világhelyzet káoszos napokat, amik alatt vagy vásárolni sem lesz kedvünk vagy az utolsó darab élesztőért sem lesz erőnk „megverekedni”. Ráadásul úgy tűnik, hogy április közepéig nem is nagyon lesz élesztő a boltokban...

Fehér kenyér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fehér kenyér

Igazi életmentő recept következik: Gyorsan finom kenyeret lehet sütni alap hozzávalókból, méghozzá dagasztás és kelesztés nélkül! Ki ne szeretné biztosítani családja számára a mindennapi kenyeret? …és szó szerint? A konyhai vészhelyzetek között igazán bosszantó az, ha valamelyik fontos alapanyag (például pont az élesztő) nem található meg a polcon – szűkebb értelemben otthon, tágabb értelemben a boltok polcain. A kívül ropogós, belül puha kenyér receptje az írektől származik, és körülbelül 5, igen, jól olvasod, 5 perc alatt össze lehet állítani a tésztáját.

Ír kenyér szódabikarbónával, azaz a szódás kenyér

Hozzávalók:

50 gr finomliszt
300 gr kefir vagy natúr joghurt
2 dl víz
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. cukor
1 tk. só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, közben keverjünk össze minden száraz alapanyagot egy keverőtálban.

Ennek a közepébe öntsük bele a kefirt és a vizet is, majd nagyjából dolgozzuk össze. Nem kell homogén tésztát kapnunk!

A lágy tésztát igazgassuk kerekded formájúra és rakjuk bele egy előzőleg sütőpapírral kibélelt jénai tálba. Mielőtt a sütőbe tesszük, vizes kézzel simogassuk el a tetejét, végül késsel jó mélyen vágjuk meg kereszt alakban. A felmelegedett sütőben 30-35 perc alatt aranyszínűre sül.

Fogyasztás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, hiába lesz annyira ínycsiklandó a friss kenyér illata!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...