2018.05.27. 12:59:08 21648 347

Nincs itt semmi gubanc! – 3+1 tipp kócos haj ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha télen, tavasszal megúszta a hajad a kiszáradást, a folyadékhiányos állapotot, nyáron nagy valószínűséggel nem fogja. Ha a hajszárítót ilyenkor hanyagolod is, egyéb hajformázó készüléket, például hajvasalót, göndörítőt, azért biztosan a kezedbe veszel.

Száraz haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Száraz haj

És bizony, imádjuk a napsütést, de azért jóból is megárt a sok: a nyári napsugarak száríthatják tincseinket. Természetesen, a strand, uszoda klóros vize, vagy éppen a sós tengervíz sem tesz éppen jót a hajunknak. Ilyenkor nem árt még jobban odafigyelni arra, hogy sörényünk kapjon elegendő táplálást, kényeztetést.

Amit „kívülről” tehetsz!

Fontos, hogy odafigyelj az étkezésedre, illetve a megfelelő folyadékfogyasztásra is! Egyél könnyű, ám tápláló, vitaminban, ásványi anyagokban gazdag fogásokat! Folyadékpótlásnak pedig a legmegfelelőbb a víz!

Hajápolási termékeidet is érdemes megválogatni, kerüld azokat, amelyek alkoholt tartalmaznak, hiszen annak vízelvonó hatása lehet. És mivel jön a nyár, így a hajszárítást rábízhatod a természetre – szóval, használj minél kevesebb elektromos szárítókütyüt a frizurád elkészítéséhez! A fésűdet pedig cseréld le ritka fogúra! Száraz hajadat tincsenként fésüld, a nedves hajadat kicsit hagyd megszáradni, mielőtt nekiesnél a fésűvel, hajkefével!

Nézz körül a háztartásban!

Persze, nem kell rögtön méregdrága készítményeket beszerezned, és felvásárolni mindenféle kenceficét a közeli drogériákból! Nézz körül otthon a konyha, kamra, hűtő polcain és meglásd, hatékony segítséget találsz majd ott is!

Jöhet egy kis bubis víz?

Ki hitte volna, hogy a szénsavas víz is segíthet kócos, száraz haj esetén? Csupán annyit kell tenned, hogy minden hajmosás után egy kis szódavízzel, vagy szénsavas vízzel is átöblíted a hajadat! Ha rendszeresen alkalmazod ezt a technikát, segíthet csökkenteni a kócokat, és lágyabbá varázsolni a tincseket.

Rántotta mellett… vagy helyett?

Talán egy kicsit költségesebb megoldás, de megéri néha kihasználni a tojásban rejlő erőt! Ehhez keverj össze 1 egész tojást egy teáskanál olívaolajjal egy kézi habverő segítségével. Oszlasd el a masszát a tincseken és hagyd hatni fél órán keresztül. Ezután mosd le alaposan tiszta vízzel, majd indulhat a hajmosás a kedvenc samponoddal. És hogy miért jó a tojást választani száraz, töredezett haj esetén? Míg a tojásfehérje olyan enzimekben gazdag, mely felveszi a harcot különböző baktériumokkal, illetve segítségével eltávolítható a hajról a felesleges zsír, addig a tojás sárga része megfelelő mennyiségű zsírral, proteinnel és nedvességgel tölti fel őket.

Nem csak a súlyvesztésben segíthet!

Az almaecet testsúlycsökkentő hatását már anyáink, sőt, talán nagyanyáink is ismerték és használták is. Mi most a száraz, töredezett tincsek ellen vesszük fel vele a harcot! Kéthetente érdemes megismételni a következő procedúrát: kenjük a hajunkra fél csésze víz és fél csésze almaecet keverékét, öblítsük át vele a tincseinket hajmosás után. Az ecet magas savtartalmának köszönhetően hajunk fényesebb, simább lesz, illetve antibakteriális hatásának hála, segít csökkenteni a fejbőr viszketését.

Használd ki az olívaolaj csodálatos tulajdonságait!

Ehhez melegíts fel negyed csésze olívaolajat, majd oszlasd el a meleg olajat a hajadon és a fejbőrödön. Csavard a tincseket egy meleg törölközőbe és hagyd hatni a kencét nagyjából fél óráig. Ezután mosd meg a hajadat a szokásos módon, majd hideg vízzel öblítsd le. Hogy használjon is a kenegetés, legalább háromhetente érdemes megismételni a műveletet. Az olívaolaj azért is tesz jót a száraz hajnak, mert használatával egy réteg képződik a haj felső rétegén, így a nedvesség nehezebben távozik a tincsekből. Valamint a fénye is tartósabb lesz. Valamint E-vitamin és magas antioxidáns tartalma miatt igazi csemege az igénybevett, töredezett sörénynek. Az olívaolajon kívül használhatsz még kókuszolajat vagy mandulaolajat is!

Citrom és méz – nem csak megfázás esetén!

Keverj össze két evőkanál frissen facsart narancslevet és két evőkanál mézet, majd adj hozzá egy pohár vizet és ezzel is alaposan keverd össze. Oszlasd el a kencét a hajadon, kihagyva a fejbőrt. Hagyd hatni az egészet 10-15 percig, öblítsd le meleg vízzel, majd mosd meg a hajadat kímélő samponnal! Míg a citrom gondoskodik hajad vitaminnal és ásványi anyaggal való ellátásáról, addig a méz nedvességgel tölti fel, selymessé, és fényessé varázsolja.

Nem csak a kávédba kerülhet belőle!

Eddig azt hittem, a kókusztej csak a konyhában képes csodákra, ám szerencsére ez nem így van! A szépségápolásban is használható, kitűnő szer lehet például száraz haj ellen! Vitaminnal, ásványi anyagokkal, nedvességgel tölti fel, zsírtartalmának és magad E-vitamin tartalmának köszönhetően pedig tincseink könnyebben kezelhetővé válnak. A pakoláshoz a következőket kell tenned: melegítsd fel két evőkanál (esetleg kicsit többet, ha hosszú és/vagy sok hajad van) kókusztejet egy edényben, majd ha már langyos, oszlasd el a hajadon és a fejbőrödön. Ezután bugyoláld be a sörényed egy törölközőbe és hagyd hatni a tejet egy éjszakán át. Másnap reggel mosd meg a hajad, a szokásos módon. Hetente kétszer érdemes megcsinálni ezt a procedúrát a kívánt hatás elérése érdekében!

Forrás: eatmovefeel.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...