2016.07.22. 13:33:11 9109 235

Nézz szembe önmagaddal! – Még egy lépés a magabiztosság felé
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A reklámokban, címlapokon szereplő tökéletes, vagy inkább tökéletesre retusált testek általában arra ösztönöznek minket, hogy minden eszközzel megpróbáljunk javítani önmagunkon. Vagy ha épp nincs erre időnk, energiánk, akkor pedig egyre frusztráltabbá válunk amiatt, hogy nem tudjuk elérni az hőn vágyott testalkatot.

Tükörkép - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tükörkép

Egy pszichológusnő, Sari Shepphird megállapítása szerint ilyenkor akarva-akaratlanul saját testünk hibáira kezdünk el koncentrálni, így ahelyett, hogy azokat megszeretnénk, elfogadnánk, csak még inkább kihangsúlyozzuk.

Mit tegyünk?

Szerinte erre megoldás lehetne, ha minden nap, akár zuhanyzás után, megtisztulva szembenéznénk meztelen önmagunkkal. A tükörből visszaköszönő testről pedig naponta összegyűjtenénk 5 olyan dolgot, amit szeretünk magunkon.

Emlékeztesd önmagad!

Ahogy a pszichológusnő is véli, ahhoz, hogy teljes és boldog életet élhessünk, nem árt emlékeztetni önmagunkat saját pozitív tulajdonságainkra. Mindenki megérdemel naponta néhány percet, hogy újra és újra felfedezze saját pozitív tulajdonságait, ezáltal megszeresse és egyensúlyba kerüljön önmagával.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...