2018.11.01. 17:40:30 11805 406

Nem odavaló! – Ételek, melyeket nem jó a hűtőben tárolni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kamra, spájz híján sok minden kerül nálunk a hűtőbe. Emiatt persze állandó helyhiánnyal küzdünk, már ami a hűtőt illeti. (Mondjuk amúgy is, de erről majd máskor!:-)) Nem kicsit lélegeztünk fel, amikor rájöttünk, hogy bizonyos ételek nem is oda valók!

Retró hűtőszekrény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Retró hűtőszekrény

Torokfájásra a legjobb!

Naná, hogy a mézről van szó! Ami a tárolását illeti, inkább kerüljön a hűtőszekrényen kívül! Alacsonyabb hőmérsékleten hamarabb kikristályosodik. Ezen kívül, egy jól zárt üvegben szobahőmérsékleten hosszabb ideig is eltartható!

Hogy nyugodtan folyhasson!

Az olívaolaj, mint a nevében is benne van, olajként, azaz folyékony állagú hozzávalóként funkcionál. Ezért nem érdemes hűtőben tárolni! Ha hűvösre tesszük, besűrűsödik, használhatatlan lesz.

Ne odabent pirosodjon!

No, a paradicsom volt az első, aminél rájöttünk, hogy a hűtőben való tárolás nem tesz neki jót! (És fel is lélegeztünk, hogy ennyivel is több hely lesz a hűtőnkben!) Alacsony hőmérsékleten megállnak az érési folyamatok, az addig kemény, éretlen zöldség nem puhul, nem érik tovább. Tartsd szobahőmérsékleten, hogy piros és puha legyen!

Ha gyorsan felhasználnád!

Ha nem az a célod, hogy hosszabb ideig eltartsd, akkor semmiképpen ne a hűtőben tárold a banánokat! „Tartósításra” is csak a már érettebb példányokat használd, a zöld, még éretlen darabokat ne tartsd a hűtőben, hiszen hasonlóan a paradicsomhoz, itt is megáll az érési folyamat, és bizony éretlen marad a gyümölcs!

Már csak az illatuk miatt sem!

Természetesen, hogy a hagymáról, illetve a fokhagymáról van szó! Erős illatuk miatt sem érdemes a hűtőben tárolni őket, és amúgy sem egy jó ötlet. A vöröshagyma előbb tönkremegy, a fokhagyma csírázásnak indulhat, megpenészedik, vagy gumiszerűvé válik. Úgyhogy inkább valamilyen száraz, hűvös helyet javasolnánk nekik. De! Arra ügyeljünk, hogy semmiképpen se krumpli mellett tároljuk, hiszen az gyorsíthatja az érési folyamatokat!

Egy kis egzotikus!

Sokáig mi is azt hittük, az avokádónak a legjobb helye a hűtőben van! Hát nem, legalábbis a még kissé éretlenül vásárolt példányoknak biztos nem! Az ő esetükben is megáll az érési folyamat, kemények maradnak ezek a „zöldségek”. Egyetlen esetben kerülhet „hűvösre” az avokádó: ha már érett, puha darabokat vettél belőlük!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...