2017.05.06. 08:30:14 12399 329

Nem lehet elég „korán” kezdeni! – Ezt tedd meg az egészségért még reggel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Korán kelni ugyan nem jó, de mégis vannak bizonyos előnyei. Míg más éppen csak megpróbál kómásan kikászálódni az ágyból, addig mi már túl vagyunk a reggelin, esetleges reggeli testmozgáson, a hírek átböngészésén, és végre jutott egy kis idő magunkra is, mondjuk olvasgatásra.

Boldog reggel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog reggel

Így, hogy korán, vagyis inkább időben felkelünk, talán a napi stresszel is könnyebben megbirkóznunk – hiszen bizonyos tevékenységeken már túl vagyunk. Így – kevesebb alvás ide vagy oda – még akár egészségesebbek is lehetünk. Ha Te is ezt a tábort erősítenéd, ezeket mindenképpen tedd meg még azelőtt, hogy az óra 9-et ütne.

Legyen az alvásodnak ritmusa!

És ezt tartsd is be! Egyik nap 10-kor fekszel, másik nap éjjel 2-kor? Ez így nem jó! Igyekezz minden nap azonos időben ágyba bújni, ha lehet, hétvégén is! Figyelj az egyensúlyra, a tested nagyon hamar hozzászokik majd a valódi rendszerhez. Így elkerülheted a különböző alvászavarokat is!

Ne maradjon ki a reggeli!

És igyekezz táplálón elkészíteni azt! De arra ügyelj, hogy ne edd tele magad, mert az is, illetve a túl kevés táplálék is álmatlanságot, alvászavarokat okozhat.

Kelj fel időben!

Ne lustálkodj sokáig, és indítsd a napod valami egyszerű feladattal, mondjuk, ágyazz be. Élvezd, hogy ezzel a kis korai, vagyis inkább korábban keléssel hosszabbra nyúlik 1-1 nap!

Igyál eleget!

Ha elég folyadékot veszel magadhoz, úgy megvan rá az esély, hogy kicsattanj az egészségtől! Persze, ez azért túlzás, de az tény, hogy a kellő folyadékbevitel a bőröd, az emésztőrendszered, és az anyagcseréd egészségéhez, illetve jól működéshez is hozzájárulhat.

Vesd papírra!

Talán kicsit gyerekesen hangzik a naplóírás, de arra mindenképpen jó lesz, hogy rendszert vezess az életedbe, illetve lásd, hogyan és mivel is telik el egy napod. Mert valljuk be, néha-néha előfordul, hogy egy nap úgy elröppen mellettünk, hogy közben azt sem tudjuk, miket is csináltunk!

Moccanj!

Sokkal fittebb leszel egész nap, ha reggel átmozgatod kicsit az alvásban megfáradt tagjaidat! Tornázz reggel, ha bírod, akár egy kis futást is beiktathatsz! Jobban tűröd majd a napi terheket, ha már korán reggel mozogsz valamit!

Hallgass (komoly) zenét!

Ha sikerült időben felkelned, de a kedved a béka popója alatt van, hallgass egy kis komolyzenét! Vagy ha úgy érzed, ez a stílusú zene nem élénkít igazán, vagy csak nem igazán a Te világod, választhatsz mást is! A lényeg, hogy zene legyen és szóljon!

Végy egy könyvet!

Este már túl fáradt vagy hozzá, napközben pedig nincs időd fellapozni ez éppen aktuális kedvenc könyvedet? Olvass el belőle néhány sort, oldalt reggel, felkelés után! Mondjuk még az ágyban, a reggeli kávézással egybekötve! Ezek az egyszerű, de nagyszerű kis szokások lesznek azok, amikért már-már szeretni fogod a reggeleket, illetve ritmust adnak a napodnak! És valamivel motiváltabb is leszel a „hajnali” felkeléshez is!

Mondd ki!

Ne légy rest már reggel elmondani kedvesednek, gyermekednek, szüleidnek, testvérednek, mennyire szereted őket! Ez a rövid kis szó feldobja mindegyikőtök napját majd!:-)

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...