2022.03.03. 09:35:00 6729 256

Nem csak az udvar lesz tőle egyedi: Legyen saját fali szökőkutad!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Függetlenül attól, hogy már kialakítottuk-e álmaink udvarát, egy élettel teli dekorációval szerelembe eshetünk. Az udvari csobogók és kültéri fali kutak elegáns, ugyanakkor mozgalmas részei a lugasnak. Persze, nehéz lehet a tökéletes összhangot nyújtó darabot meglelni, de amíg összegyűjtjük a malacperselybe a rá valót, addig kitalálhatjuk a teljes koncepciót.

Díszes fali kút - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Díszes fali kút

Ha eltökélted, hogy neked is szükséged van egy gyönyörű fali szökőkútra, figyelembe kell venned az épület(ek) és az udvar elrendezését. A jól megválasztott hely potenciálisan kevesebb beruházási költséggel fog járni. A kút pontos helyének meghatározása után azonban kreativitásunké a főszerep.

Mi alapján válassz fali kutat?

A szökőkutak több szempont miatt is vonzóak az emberek számára: A vízzel és a művészettel való nélkülözhetetlen és töretlen kapcsolatot jelentik. Az építészeti stílusok sokszínűségével a fali kutak változatos formavilága is kialakult; a csobogó víz gondolata izgalmassá és naturalistává alakítják az udvart.

A szökőkút megvásárlása előtt ugyancsak mérlegelnünk kell a hátrányokat is. A leggyakrabban felmerülő akadályok közül meg kell említenünk a telepítéshez szükséges helyigényt. Az emberek ugyanis hajlamosak egyszerű berendezési tárgyként tekinteni ezen elemekre, holott vízvezetékszerelés és alátámasztó architektúra is szükségeltetik a megfelelő működéshez. Ezen problémák mértéke egyenes arányban áll a kút nagyságával, ezért érdemesebb kompakt méretűt telepíteni. A kisebb tereket úgysem érdemes agyonnyomni egyetlen grandiózus kútért sem.

A szökőkút pihentető tulajdonságai

Az elképzelésünkhöz legközelebb álló dekoráció megtalálása gyakran jár aggodalommal és stresszes helyzetek forrása. Azonban a projekt végén, amikor kültéri tartózkodásra is alkalmas a hőmérséklet, lehetőségünk van a hosszú munkanapok fáradtságának és személyes ügyeink okozta megterhelésének enyhítésére. A nyugtató és ellazító hatást a békésen folydogáló víz hangjának köszönhetjük.

Különösen a hideg és száraz éghajlaton élőknek érdemes kihasználni a szökőkút párásító hatását. A megfelelő páratartalom előnyökkel jár a bőr számára, valamint a vízesés további pozitív hatásai közé sorolják, hogy nő tőle az ember energiája, mindazonáltal csökken a stressz is.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.