2017.07.16. 11:07:06 14278 369

Nem csak a szomjadat oltja! – Sör, mint csodaszer
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kevesebb jobb szomjoltó van a legnagyobb kánikulában, mint egy jó pohár, esetleg korsó hideg sör. Ilyenkor nyáron még azok is elkortyolgatnak egy pohárkával, vagy fél pohárkával, akik egyébként nem nagyon isznak alkoholt. Ám a szomjoltáson kívül még egyéb másra is használható a sör, méghozzá a háztartásban!

Sör - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sör

Hogy miként használható a sör, mint tisztítószer, esetleg gyógyszer, vagy mint hajformázó? A következő tippekből kiderül!

Ha nem csak a szomjadat oltanád vele, legyen a sör…

... bútorápoló, folttisztító

Csak kend át a fából, ezen belül is a tölgyfából készült bútorokat egy kis meleg sörrel, hagyd megszáradni majd töröld át egy vászon kendővel. A zsírfoltok már el is tűntek a bútorodról! Emellett gyönyörű fényt ad fabútoraidnak, ha néha átkenegeted őket meleg sörrel.

... növényápoló

Ha egy vattapamacs segítségével sört kensz a szobanövények levelére, szép fényt adhatsz nekik. Ám „tápoldatként” is jól működik az itóka. Keverd el vízzel 1:2 arányban, majd öntözd meg vele zöld növényeidet!

... rovarűző

Keverj össze egy kis cukrot és sört, és mehet is a kertedbe ez a csodaszer, hogy elűzze a csigákat, bogarakat, egyéb rovarokat.

... gyógyszer

Ritka esetben és nagy óvatossággal „gyógyszerként” is alkalmazható a sör, ám csakis melegen. Ilyen például a megfázás, esetleg alvási problémák. A benne található keserűanyagoknak, éteri olajnak köszönhetően a sör nyugtató hatással bír és felveszi a harcot a kórokozókkal szemben. Természetesen orvosi konzultáció után, egyéb gyógyszereket mellőzve, illetve azok szedését az orvossal közölve szabad kipróbálni ezeket a módszereket! Cikkünk csupán tájékoztatásul szolgál!

... hajápoló

Vagyis inkább hajformázó. Ha épp kifogyott a hajlakkod, de egy kis sör akad otthon, könnyen megoldhatod a hajad formázását ennek segítségével. A párod szívesen ad kölcsön a készletéből!:-) Csak önts egy keveset egy szórófejes flakonba, és ha belőtted a frizurádat, csak fújj rá a „csodaszerből”. Az alkoholszag miatt sem kell aggódnod, hiszen amint megszárad a hajadon a folyadék, az alkohol illata is elillan.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...