2022.04.06. 15:25:00 7846 236

Nem csak a mesében létezik! Rajzfilmeket ihlető, gyönyörű helyszínek nyomában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mesés úti célra vágysz? Van a családban egy hercegnő vagy kalandor-korszakban lévő gyerkőc? Válassz kirándulóhelyet a Disney-filmeket is megihlető számos csodaszép és izgalmas helyszín közül!

Angkor Wat (Kambodzsa) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Angkor Wat (Kambodzsa)

A bájos falucskák és a megszámlálhatatlan tornyú kastélyok rajzolt világa a felnőtteket is rabul ejtheti, hiába a gyermekek az elsőszámú célközönség. Bár ez nem is csoda, hiszen ki ne szeretne egy olyan varázslatos helyen éldegélni, ahol mindig a jó győzedelmeskedik? Habár a legtöbb helyszínről nem is gondolnánk, de sokszor valóban létező helyek ihlették meg az illusztrátorokat!

Angkor Wat - Atlantisz: az elveszett birodalom

Ebben a kalandokban bővelkedő animációs alkotásban sokféle kultúra hatott az alkotókra, de állítólag Atlantisz látképét a kambodzsai elfeledett városról, Angkorról mintázták. Ázsia leghíresebb templomát egyszer az életben érdemes személyesen is felkeresni.

Eilean Donan (Skócia)Eilean Donan (Skócia)

Eilean Donan - Merida, a bátor; DunBroch erőd

Egy középkori skót történethez történelmi skót környezet dukál. A tengerre néző ikonikus kastély méltán került bele a legbátrabb, de sajnálatos módon kevésbé közkedvelt Disney-hercegnőről szóló mesébe. A körülötte elterülő és valóban festői Kintail Nemzeti Parkért ugyancsak megéri ellátogatni oda.

Mont Saint-Michel (Normandia, Franciaország)Mont Saint-Michel (Normandia, Franciaország)

Mont Saint-Michel - Aranyhaj és a nagy gubanc, királyi kastély

Hullámzó vízzel körülvett sziget, egekbe nyúló tornyok és apró házak a kastély árnyékában. Ilyet csak a képzelet hozhat létre, vagy mégsem? Utazz el a franciaországi Normandiába, és nézd meg a saját szemeddel! Káprázatos látványban lesz részed, ha a párizsi városnézést kiegészíted egy vidéki kirándulással!

Taj Mahal (India)Taj Mahal (India)

Taj Mahal - Aladdin, szultáni palota

Lehull a lepel Jázmin hercegnő lakhelyéről: Agrabah városa valójában az indiai Agra városa, amely a Jamuna folyó mentén fekszik, és a palota pedig nem más, mint a lélegzetelállító Taj Mahal. A “paloták koronája” elnevezésű műemlékegyüttes (mauzóleum) a halhatatlan szerelemnek állít emléket, így tökéletesen passzol a korlátokat nem ismerő két fiatal meséjébe.

Ezeken kívül is találni még figyelemre méltó, mesés helyszíneket. Bakancslistára velük!

  • Chateau de Chambord, Loir-et-Cher, Franciaország - Szépség és a Szörny, a Szörnyeteg kastélya
  • Chateau de Chillon, Genfi-tó, Svájc - Kis hableány, Erik herceg kastélya
  • Elzász, Franciaország - Belle szülővárosa
  • Hotel de Glace, Quebec, Kanada - Jégvarázs, Elza jégpalotája
  • Neuschwanstein, Bajorország, Németország - Csipkerózsika, elvarázsolt kastély
  • Tiltott város, Peking, Kína - Mulan, császári palota

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...