2024.10.19. 15:21:32 801 35

Néha légy, csak úgy! Mi az a slow life?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassíts már egy kicsit! Sokszor hallod te is ezt a környezetedtől, igaz? Manapság annyira felgyorsult a világ körülöttünk, hogy sokszor észre sem vesszük, hogy robotpilóta üzemmódban kapcsolva, hetek, hónapok telnek el úgy, hogy elfeledkezünk saját magunkról. Csakis arra koncentrálunk, hogy minél több dolgot kipipáljunk a képzeletbeli teendő listánkon. A slow life (vagyis lassú életmód) egy olyan életfilozófia, amely arra bátorít, hogy lassítsunk, tudatosabban éljük meg a pillanatokat, a legapróbb örömöket, és ne hagyjuk, hogy a mindennapi rohanás teljesen eluralja életünket. Ér magunkkal törődni, és jóllétünk érdekében előrébb kerülni a saját magunk által felállított lajstromon!

Nyugalom - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyugalom

„Jó néha, sötétben Holdat nézni,

hosszan egy távoli csillagot igézni…

Jó néha fázni, semmin elmélázni,

tavaszi esőben, olykor bőrig ázni.

Tele szájjal enni, hangosan szeretni,

jó néha magamat, csak úgy elnevetni.

Sírni, ha fáj, remegni, ha félek,

olyan jó néha, érezni, hogy élek.”

(Anna and the Barbies - Márti dala)

Ugye, hogy mennyire passzol ide az Anna and the Barbies népszerű slágerének, a Márti dalának néhány sora? Valószínűleg kevés olyan ember van az országban, aki ne ismerné a „Kezdjetek el élni” sorral induló dalt.

Hogy mik is a slow life előnye? Nézzük meg!

Jobban megismerjük saját szükségleteinket, és képesek leszünk nemet mondani a felesleges dolgokra. Ez a tudatosság áthatja a mindennapi döntéseinket is, legyen szó vásárlásról, étkezésről vagy a szabadidő eltöltéséről. Ami fenntarthatóbb és környezettudatosabb életmódot is eredményezhet, ez is egyfajta határhúzás.

Amikor visszaveszünk a tempóból, megszabadulhatunk a felesleges nyomástól és elvárásoktól, így csökkenthetjük a stresszt is. Nem kell állandóan rohanni egyik feladatról a másikra, szenteljünk figyelmet az adott pillanatnak, és élvezzük ki. Ezzel a kiégést is könnyebben elkerülhetjük, harmonikusabb életet teremtve.

Hozzásegít ahhoz, hogy jelen légy! A lassítás lehetőséget ad arra, hogy jobban jelen legyünk a kapcsolatainkban. Legyen szó családról, barátokról vagy munkatársakról. Ha minőségi időt szánunk másokra, valódi figyelmet adunk, erősíthetjük a kötelékeinket, és elmélyíthetjük a kapcsolatokat.

A slow life része az is, hogy figyelmet fordítunk testi-lelki egészségünkre: hogy rendszeresen mozogjunk, egészségesebben táplálkozzunk, és időt szakítsunk a mentális kikapcsolódásra. Ezek az apró szokások hosszú távon nagyon pozitív hatásúak.

A kreativitásunkat is növeli! Mert amikor az ember nincs folyamatos prés alatt, olyankor az alkotószellem is sokkal szabadabban szárnyal.

Ez mind szép és jó, de hogyan kezdjünk bele?

Apró lépésekkel! Kezdj azzal, hogy naponta legalább néhány percet szánsz a lelassulásra. Nem kell nagy dolgokra gondolni, lehet például egy nyugodt reggeli, amikor nem a híreket olvasod, vagy a teendőlistádon agyalsz evés közben, hanem egyszerűen csak élvezed az ízeket és a pillanatot. Aztán a többi alkalom majd jön magától. Hajrá!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...