2021.09.18. 14:21:12 7293 252

Ne tedd tönkre a hajad! – Kerüld ezt a 3 hajbakit
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha végre sikerült elérnünk (vagy inkább elfogadnunk) az áhított hajkoronát, elégettek vagyunk a színével, hosszával, sűrűségével, göndörségével/egyenességével, akkor azt szeretnénk sokáig megtartani. Nem is hinnénk, milyen apróságokon csúszhatunk el, miközben minden erőnkkel erre törekszünk.

Tippek a szép hajért - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tippek a szép hajért

Apróságok, ám annál nagyobb bajt tudunk okozni sörényünknek, ha rendszeresen gyakoroljuk a következő „tevékenységeket”.

Lehet, hogy gyors és kényelmes, de…

A legegyszerűbb, és még akár elegánsan is elkészíthető copf nagy valószínűséggel a leggyorsabban összedobható frizura. Ennél már csak az kevésbé bonyolult, ha egy hajcsattal rögzítjük a fejünkön a tincsinket. Ám túl gyakran választod ezt a frizurát, az sokat árthat a hajszálaidnak! Megtörhetnek, károsodhatnak. Úgyhogy viseld kiengedve is a tincseid!

Ne tépkedd!

Ha még csak néhány kósza ősz hajszállal rendelkezel, a legegyszerűbb, ha kitéped, ugye? Hát, nem egészen! Ha nem is nő helyette 10 másik, azért jobb, ha inkább olyan frizurát választasz, ami nem engedi, hogy látszanak a huncut szálak. Vagy éppen hajszínt váltasz.

Ne csavarodj (be)!

Unalmadban, vagy amikor éppen azt várod, hogy homlokon csókoljon a múzsa, esetleg épp nagy gondolkodásban vagy, Te is sokszor a hajadat csavargatod? Ne tedd! A hajad így könnyebben törik, és az állandó „tapitól” akár gyorsabban is zsírosodhat!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?