2018.05.20. 08:34:57 11576 341

Ne "molyolj" annyit! – Inkább kerüld el őket vagy vedd fel a harcot ellenük!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyorsan lekopogom, de mióta kis lakásunkban élünk, még nem volt dolgunk komolyabb „molytámadással”. A hirtelen érkező, nem kívánatos vendégekből hirtelen távozók lettek, úgyhogy mondhatom, hogy eddig szerencsésen megúsztuk. Jó lenne, ha így is maradna!

Molylepke - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Molylepke

Ehhez persze szükség van arra is, hogy a molyoknak még kedvük se legyen a házunk vagy lakásunk tájára jönni, úgyhogy szükségünk van néhány molyűző tippre!

Fő a tisztaság!

Persze, persze, nem múzeumban élünk, hogy az otthonunk mindig minden egyes szeglete patyolat tiszta legyen, de azért jó megtartani egy alap tisztaságot! A kosz és a morzsa viszont legyenek az ellenségeid, ha nem szeretnéd az apró kártevők látogatását élvezni, akár a ruhásszekrényedben, akár az éléskamrádban!

Csodás illatok!

Nyilván nem újdonság, hogy az olyan erős illatok, mint a szegfű, a cédrus, a kellemes levendula vagy az ecet nem épp molybarát illatok! Ezekből kerüljön szárítva, kis zsákba rejtve a ruhásszekrénybe, éléskamra polcaira. Az ecetet pedig a szekrények, polcok átmosására használhatod, vízzel hígítva.

Fő a rendszeresség!

A rendszeres szellőztetés soha nem maradjon ki a napi feladatok közül. Bizonyos időközönként az sem árt, hogy a ritkábban nyitogatott szekrények ajtaját is kitárod, kipakolod a ruhákat, a szekrény polcait pedig áttörlöd!

Csak a tiszta játszik!

A ruhásszekrénybe csakis tiszta, kimosott, jó esetben kivasalt ruhák kerüljenek! Ha valami csak egyszer volt rajtad, már azt se akaszd vissza a szekrénybe, hiszen az izzadtságunk már ezen is rajt van, és ez igazi csalogató a molyok számára.

Ügyelj az éléskamrádra!

Az élelmiszert megtámadó apróságok legalább olyan kellemetlenek, mint a ruháinkat megdézsmáló társaik! Ha az élelem tárolására használt helyiség, az itt található polcok, szekrények, szárazak, sötétek, és nem is túl melegek, akkor máris sokat tettél érte, hogy a molyok elkerüljék a kamrádat. A magokat, liszteket tartsd jól záródó üvegben!

Ha nem használod őket!

Ha vannak olyan ruhadarabjaid, amelyeket jelenleg nem használsz, tedd őket légmentesen zárható zsákba, esetleg dobozba.

Ha már megvan a baj!

Akkor bizony jobb minél előbb cselekedni!

Keresd meg a forrást!

Ahol egy moly van, ott bizony több is lesz! Keresd meg a „főhadiszállásukat” és likvidáld a kis piszkokat!

Távolítsd el a megrongálódott ruhát, a megdézsmált élelmiszert!

Ha valamibe beleköltöztek az apróságok, akkor annak a ruhának, élelemnek bizony annyi! Válj meg tőlük, a közvetlen környezetükben található társaikat pedig tisztítsd meg! A ruhákat mosd ki, ha lehet, 60 ⁰C-on! Próbálkozhatsz bizonyos típusú ruhaneműk fagyasztásával is, hiszen a molyok sem a túl hideget, sem a túl meleget nem kedvelik.

Légy alapos!

Ha molytámadás ért, a konyha, szoba, szekrény minden szegletét alaposan takarítsd ki! Ahogy már fentebb is írtuk töröld át a polcokat ecetes vízzel átitatott ronggyal, majd hagyd megszáradni őket. Ha egy kis gyorsításra lenne szükséged, a hajszárítót is bevetheted!

Ha kíváncsi vagy, milyen természetes módszerekkel veheted fel a harcot a molyok ellen, itt még találsz ötleteket!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...