2022.05.12. 12:10:00 6945 261

Ne maradj le az idei Nap- és Holdfogyatkozásokról!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nappalok és az éjszakák, valamint a Hold ciklusai rendkívüli befolyásoló erővel hatnak az életünkre a maguk kiszámíthatónak tűnő jelenlétükkel. Azonban hatalmas változásokat is hozhatnak életünkbe a Hold- és a Napfogyatkozások “közbeavatkozása”.

Holdfogyatkozás (illusztráció) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Holdfogyatkozás (illusztráció)

A Napfogyatkozás

A teljes Napfogyatkozások az újhold fázisában következnek be, amikor a Hold sziluettje néhány pillanatra eltakarja a napot. A teljes és részleges napfogyatkozáson kívül létezik még gyűrűs, illetve hibrid napfogyatkozás is.

Az egyik ilyen eseményről nem hiába késtünk le, ugyanis Magyarországról nem lehetett látni az április 30-i részleges napfogyatkozást. A következő ilyen eseményre október 25-én kerül majd sor. Ennek ellenére, ha élőben nem is, de közvetítéseken keresztül mi is láthatjuk a csodás természeti eseményeket.

Az olyan dinamikus kozmikus események, mint a Napfogyatkozás aktiválják a születési diagramunkban szereplő holdcsomópontokat. Ezek befolyással lehetnek energiaszintünkre, emiatt nem árt felkészülni rájuk. Ilyenkor pihenjünk többet, hogy a fizikai, az érzelmi és a mentális hatásokat ellensúlyozni tudjuk.

A Holdfogyatkozás

A Holdfogyatkozás során a Föld beékelődik a Nap és a Föld közé, melynek során árnyékot vet a Holdra. Ezek az alkalmak arra figyelmeztetnek bennünket, hogy vegyük észre mindazt, ami már nem szolgál bennünket és engedjünk is el minden ilyet. De arra figyeljünk oda a belső érzéseink intenzív megélése mellett, hogy nagy horderejű döntéseket ne hozzunk ilyen időszakokban.

Teljes holdfogyatkozásban - azaz Vérhold látványában - május 15-16-án és november 8-án lehet részünk, azonban sajnos csupán egy-egy elcsípett élő közvetítés keretén belül.

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Legyen békés a karácsony! – Témák, amik nem valók az ünnepi asztalhoz

Karácsonykor a legnagyobb ajándék, ha szeretteink körülvesznek minket. Együtt le tudunk ülni egy szépen megterített asztalhoz, finomakat eszünk, beszélgetünk, nevetünk. Szimplán és egyszerűen örülünk egymásnak. Persze, azért ilyenkor is csúszhat némi hiba a gépezetbe…

Várd a Mikulást te is, kicsit másképp!

Ki mondta azt, hogy a Mikulás csak a gyerekeket ajándékozhatja meg? Most tekintsünk el attól az egyszerű ténytől és igazságtól, hogy a "Mikulás" az tulajdonképpen mi magunk vagyunk. Mi loholjuk körbe a fél várost, hogy beszerezzük a gyerek ajándékait időre. Szóval, most legyünk egy kicsit MI a gyerekek! Tegyünk félre egy pár percre mindent, lazuljunk el és eresszük el a fantáziánkat! Jusson eszünkbe a saját gyerekkorunk! Az a varázs, az az izgalom és az az élmény. Megvan? Ha sikerült felidézni ezt a régi emléket, akkor nyugodtan ültesd el ezt az érzést magadban, itt, ma, a már felnőtt világodba! Hogyan? Máris mondom!

Itáliai utazás - Újraindul az Uránia olasz vetítéssorozata

A száz éve született Vittorio Gassmanra emlékezve, a világhírű olasz színész egyik legnépszerűbb filmjével, A nő illatával kezdődik az Itáliai utazás című vetítéssorozat újabb évada december 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 2023 júniusáig kéthetente jelentkező válogatásban tizennégy olasz film szerepel.