2021.07.04. 08:29:08 8321 230

Ne hagyd, hogy elrontsák a napod! – Tuti tippek muslincák ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kellemes nyári estéken, vagy akár nyári reggeleken a teraszon, erkélyen ücsörögni, esetleg kávézni, reggelizni, gyümölcsöt majszolni, limonádét iszogatni csudajó! Mindössze egyetlen aprócska kellemetlenség ronthatja el a nyugalmunkat: a pofátlan muslincák.

Nyári asztal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyári asztal

Mert naná, hogy nekik is bele kell kóstolni az italunkba, gyümölcsünkbe, reggelinkbe! Szerencsére, házi módszerekkel is kiiktathatóak ezek a „csodabogarak”.

Ha „humánusabb” módszert választanál

  • Válassz olyan illatot, amelyet a muslincák nem kedvelnek. Még mielőtt közvélemény kutatást tartanál muslincáéknál, esetleg őrült kutatásba kezdenél ezzel kapcsolatban, eláruljuk: a citromot nem csípik, de a bazsalikom, paradicsom levelének illata sem a kedvencük.

  • Ha csapdába csalnád őket, de viszonylag kellemes módon, a követezőket tedd: ha akad otthon túlérett gyümölcs, pakold ki őket az asztalra egy tálban. Fedd be az egészet folpackkal, amibe szúrj apró lyukakat. Az apróságok nem bírnak majd ellenállni a finom gyümölcsnek, így megrohamozzák a tálat. Ám a folpack alól már nem tudnak kimászni. Amikor úgy érzed, már túl nagy a népsűrűség a fólia alatt, borítsd a tálat a szemétbe, komposztba.

Ha nem ismersz kegyelmet

  • Ha számodra édes a bosszú, a következő keveréket készítsd el: keverj össze egy csomag élesztőt egy teáskanál cukorral, vízzel. Rázd össze egy üvegben, adj hozzá egy kevés mosogatószert. Megrohamozzák majd az apróságok a „fincsi” italt, ám ez majd a vesztüket okozza.

  • Ha bírod a savanyút, a „koktél” a következőképpen alakul: egy nagy tálban keverj össze 1 rész ecetet, 3 rész gyümölcslevet, és némi mosogatószert. Tedd ki az asztalra, és hagyd, hogy hasson!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...