2019.10.14. 12:30:43 10852 263

Ne a szőnyeget lakkozd! – Így távolítsd el a szőnyegből a körömlakkot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehetünk bármilyen körültekintőek, óvatosak, bizony, megeshet velünk, hogy a kedvenc körömlakkunk a szőnyegre kerül. Kétségbeesetten nézzük az óriási színes foltot, és képzeletben már látjuk, ahogy a gyönyörű szőnyegünk a kukában landol. De csak ez a megoldás létezik?

Körömlakk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Körömlakk

Szerencsére nem! Íme, néhány tipp, amit érdemes lehet megpróbálni, mielőtt úja megrohamozzuk a boltokat!

Ha a körmödre jó…

… akkor a szőnyegen is érdemes megpróbálni. Naná, hogy a körömlakklemosóról van szó! A lakk nagy részét itasd fel egy tiszta ronggyal, vagy konyhai papírtörlővel. Ha ezzel megvagy, néhány csepp lemosót cseppents a foltra, majd gyorsan itassuk fel. A műveletet addig érdemes folytatni, amíg a folt el nem tűnik.

Nem csak az ablakra

Ablaktisztító folyadékot is érdemes lehet bevetned. Ehhez szintén itasd fel a felesleges lakkot a szőnyegről, majd mehet rá az ablaktisztító folyadékból. Körkörös mozdulatokkal dörzsöld át (persze, minél kisebb köröket csinálj), és ismételd addig a folyamatot, míg a folt el nem tűnik.

Ha a hajadat megtartja…

Akkor talán a körömlakkfoltot is kiszedi a szőnyegből. Naná, hogy a hajlakkról beszélünk! Kerüljön belőle 15-20 fújásnyi a foltra, majd mehet rá egy kis alkohol, 3-5 alkalommal. Nagyjából 1 percig érdemes dörzsölni a foltot, valamilyen erős sörtéjű kefével. Egy kis hideg vízzel segíthetsz még rajta.

Forrás: szepsegem.com, napidoktor.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.