2019.10.14. 12:30:43 9564 263

Ne a szőnyeget lakkozd! – Így távolítsd el a szőnyegből a körömlakkot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehetünk bármilyen körültekintőek, óvatosak, bizony, megeshet velünk, hogy a kedvenc körömlakkunk a szőnyegre kerül. Kétségbeesetten nézzük az óriási színes foltot, és képzeletben már látjuk, ahogy a gyönyörű szőnyegünk a kukában landol. De csak ez a megoldás létezik?

Körömlakk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Körömlakk

Szerencsére nem! Íme, néhány tipp, amit érdemes lehet megpróbálni, mielőtt úja megrohamozzuk a boltokat!

Ha a körmödre jó…

… akkor a szőnyegen is érdemes megpróbálni. Naná, hogy a körömlakklemosóról van szó! A lakk nagy részét itasd fel egy tiszta ronggyal, vagy konyhai papírtörlővel. Ha ezzel megvagy, néhány csepp lemosót cseppents a foltra, majd gyorsan itassuk fel. A műveletet addig érdemes folytatni, amíg a folt el nem tűnik.

Nem csak az ablakra

Ablaktisztító folyadékot is érdemes lehet bevetned. Ehhez szintén itasd fel a felesleges lakkot a szőnyegről, majd mehet rá az ablaktisztító folyadékból. Körkörös mozdulatokkal dörzsöld át (persze, minél kisebb köröket csinálj), és ismételd addig a folyamatot, míg a folt el nem tűnik.

Ha a hajadat megtartja…

Akkor talán a körömlakkfoltot is kiszedi a szőnyegből. Naná, hogy a hajlakkról beszélünk! Kerüljön belőle 15-20 fújásnyi a foltra, majd mehet rá egy kis alkohol, 3-5 alkalommal. Nagyjából 1 percig érdemes dörzsölni a foltot, valamilyen erős sörtéjű kefével. Egy kis hideg vízzel segíthetsz még rajta.

Forrás: szepsegem.com, napidoktor.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Legyen békés a karácsony! – Témák, amik nem valók az ünnepi asztalhoz

Karácsonykor a legnagyobb ajándék, ha szeretteink körülvesznek minket. Együtt le tudunk ülni egy szépen megterített asztalhoz, finomakat eszünk, beszélgetünk, nevetünk. Szimplán és egyszerűen örülünk egymásnak. Persze, azért ilyenkor is csúszhat némi hiba a gépezetbe…

Várd a Mikulást te is, kicsit másképp!

Ki mondta azt, hogy a Mikulás csak a gyerekeket ajándékozhatja meg? Most tekintsünk el attól az egyszerű ténytől és igazságtól, hogy a "Mikulás" az tulajdonképpen mi magunk vagyunk. Mi loholjuk körbe a fél várost, hogy beszerezzük a gyerek ajándékait időre. Szóval, most legyünk egy kicsit MI a gyerekek! Tegyünk félre egy pár percre mindent, lazuljunk el és eresszük el a fantáziánkat! Jusson eszünkbe a saját gyerekkorunk! Az a varázs, az az izgalom és az az élmény. Megvan? Ha sikerült felidézni ezt a régi emléket, akkor nyugodtan ültesd el ezt az érzést magadban, itt, ma, a már felnőtt világodba! Hogyan? Máris mondom!

Itáliai utazás - Újraindul az Uránia olasz vetítéssorozata

A száz éve született Vittorio Gassmanra emlékezve, a világhírű olasz színész egyik legnépszerűbb filmjével, A nő illatával kezdődik az Itáliai utazás című vetítéssorozat újabb évada december 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 2023 júniusáig kéthetente jelentkező válogatásban tizennégy olasz film szerepel.