2021.07.08. 17:52:23 8871 246

Nagyszerű segítség, hogy rendezett legyen az otthonod és az életed - KÖNYVAJÁNLÓ
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rendszerezés és a rend megkönnyíti az életünket, a kettő pedig nem nagyon van meg egymás nélkül. Ráadásul a közérzetünk is jobb egy rendezett otthonban, a rendet pedig könnyebb fenntartani, ha mindennek megvan a maga helye. Aztán ott az életünk, amire ezt szintén kivetíthetjük!

Rendrakás a garázsban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendrakás a garázsban

Nem kell ahhoz feng shui szakértőnek lennünk, hogy megállapítsuk, egy tiszta, harmonikus, rendezett otthonba jobb megérkezni, és pihentetőbb csak szimplán benne lenni. Még az otthon végzett munka is kellemesebb és gördülékenyebb lesz, ha a dolgok igazán a helyükön vannak. Egy bizonyos szintre könnyedén eljutunk mi magunk is, de eljöhet az a pont, amikor úgy érezzük, elakadtunk, elveszett a motivációnk. Sőt, szinte minden otthonban vannak olyan kisebb-nagyobb területek, amelyek valahogy sosem akarnak igazán rendezettekké válni. Az ilyen megakadásokra, visszatérő problémákra, motiváció erősítésre pedig szuper lehetőséget nyújtanak a témával foglalkozó könyvek.

Marie Kondo - a rendrakás királynője

Könyvei: Rend a lelke mindennek és Tiszta öröm

A könyvekben egyrészt megismerkedhetsz a KonMari módszerrel, másrészt nem csak őrületesen jó praktikákat találsz, pontos leírással és képekkel, de a szelektálás és rendrakás lelki zsinórját is mellé fűzte a kedves japán hölgy. Még ha a saját módszereidnél maradsz is, a könyvet olvasva megjön a kedved a rendrakáshoz, az erőd a szelektáláshoz, megérted a tárgyakhoz kötődő kapcsolatod, és könnyebb lesz elszakadni a fölöslegestől. A japán alaposságot és harmóniát pedig könnyedén átültethetjük a hazai környezetbe is. Az átlátható mindennapokat csak egyszer kell kialakítani, után elég fenntartani. Marie Kondo mindkettőhöz az egész otthont részletesen „ráncba szedő” útikalauzt nyújt. Persze nem kell mindent pontosan úgy csinálnod, ahogy a rendrakás királynője szereti, de biztosan találsz néhány tuti tippet, hogy harmonikusabb legyen az otthonod és így minden napod.

Viszkok Fruzsi – a szervezés és rendszerezés hazai „nagykövete”

A népszerű youtuber (és már író?) videóiban, szelektáló, takarító és rendszerező vlogjaiban kimutatta a foga fehérjét a káosszal szemben, jókedvű médiatartalmai pedig szerethetők, hiszen nem itatja át őket az álszentség: Fruzsi tudja mit csinál, de néha hétköznapi módon elbizonytalanodik, máskor egyszerűen elfárad. Nagyon igazi. A könyv sem marad el a várttól: a házi praktikák mellett életvezetési, pontosabban életszervezési tippjeit is „kölcsönadja” az arra fogékony olvasóknak. Mert teljesítményünk maximumának rendszeres eléréséhez nem elegendő, ha a környezetünk rendben van: a életmódunk és a gondolataink sem lehetnek sallangokkal szegélyezettek és kuszák.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...