2023.08.15. 17:25:00 7829 270

Mozzarellás dinnyesaláta: Húsimádóknak is tökéletes, köretként!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az eddig őszies időjárással sújtott országrészek időjárása is kezdi felölteni újra a nyári formát, így ismét előkerülhetnek a grillsütők! A grillezett főételekhez sokan inkább csak egy egyszerű salátát kínálnak köretként, hogy például a rizs miatt se kelljen bekapcsolni a konyhában a tűzhelyet. Nekik, és nem csak nekik, ajánljuk figyelmükbe a dinnyét, mint köretet!

Dinnyesaláta stílusosan tálalva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dinnyesaláta stílusosan tálalva

Ez az egyszerű és finom saláta önmagában is fogyasztható, az alapreceptet pedig kedvünkre módosíthatjuk! Cserélgesd vagy vegyítsd a kedvenc dinnyefajtáidat, tegyél hozzá másféle sajtot (is), fűszerezd saját szíjízed szerint, vagy tegyél hozzá plusz hozzávalókat! Ilyen például a durvára tört dió vagy a vékonyra szeletelt sonka is.

Dinnye saláta friss mozzarellával

Hozzávalók:

1 kisebb fej tetszőleges saláta
néhány friss bazsalikomlevél
1/4 cs. olívaolaj
1 citrom frissen facsart leve
1 ek. méz
1 tk. dijoni mustár
Só és bors ízlés szerint
2 db sárgadinnye
minimum fél kg mozzarella

Elkészítés:

A salátát alaposan mossuk és szárítsuk meg, majd szedjük leveleire, amelyeket rögtön kisebb darabokra is tépünk. A bazsalikomot vágjuk apróra, majd szórjuk az idő közben egy nagyobb tálba helyezett salátára.

Egy kis tálban keverjük össze egymással a kimért olívaolajat, a citromlevet, a mézet és a mustárt. A kapott öntetet ízlés szerint sóval és (lehetőleg frissen őrölt) borssal ízesítjük. Ha elkészültünk vele, csurgassunk belőle kellő mennyiséget a salátára.

A sárgadinnyék héját alaposan tisztítsuk meg, és vágjuk félbe mindegyiket. A dinnye húsát kanállal kanalazgassuk ki, hogy gusztusos kis félgömböket/gömböket kapjunk. A dinnyehéjakat ne dobjuk el, mert a saláta nagy része felszolgálható lesz bennük!

A dinnyéket keverjük hozzá a salátához, végül adjuk hozzá a mozzarellát is. Amennyiben csak nagyobb darabokat tudtunk beszerezni, tépjük diónyi darabokra a sajtot.

Az így elkészült - színes és laktató – salátából halmozzunk bele mutatósan a félretett dinnyehéjakba egy-egy adagot.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...