2022.03.04. 17:38:25 7844 235

Most még nagyobb szükség van a mesére - Varázsvilágot a gyerekeknek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

“Anya, az apa miért beszél folyton az oroszokról? Minket is meg fognak támadni?” - kérdezte a fiam, pedig csak öt éves, és nem szólnak állandóan a hírek nálunk. Tény és való, sokat beszéltünk az ukrán-orosz helyzetről, és minden szavunknak súlya van. Szóval a gyerekek tudják, érzik, hallják, látják, hogy baj van a világban. Hogyan segíthetünk nekik?

Csillagok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csillagok

Természetesen a mese most is a legjobb eszköz a kezünkben. Főként a kisebbeknek, a óvódás korosztálynak érdemes még többet mesélni, hogy a mesék segítségével helyre állítsuk a kibillent egyensúlyt. Hiszen a mesékben vigaszra és megnyugvásra, a saját nyelvére lefordított válaszokra talál a gyermek.

A népmesék és a távoli, varázslatos világokban játszódó mesék segítenek most különösen, melyekben a jó elnyeri méltó jutalmát, a gonosz pedig a büntetését. Így egy kis bátorságot meríthetnek a mesékből, és visszanyerik a hitüket abban, hogy a rossz dolgokat jó követi, és aki jót cselekszik, az jutalmat is fog kapni. Ezáltal a világ egyensúlya újra a helyére kerülhet a gyermekben, és talán egy kicsit bennünk, felnőttekben is.

Ha tényleg szeretnéd a gyermeked és a saját figyelmed elterelni a valóságról, akkor mesélj neki fejből. Találj ki egy történetet, és vond be a gyerekeket is, meséljétek együtt. Bátorítsd, hogy kérdezzen, és válaszolj is természetesen ezekre a kérdésekre. Találjatok ki folytatást a meséteknek, mondjon hozzá mindenki egy újabb részt, és figyelj oda, hogy ki mit tesz hozzá a történethez. Ez az értő figyelem, a mesével együtt igazán sokat jelent most a gyerekeknek.

Mi ma este a csillagokról meséltünk. Kaptak hozzá csillagos matricákat is, és elképzeltük, hogy mi történne, ha egy csillag lepottyanna közénk a Földre. Mit látna? Mit enne? Mit inna? Lenne varázsereje? Megannyi dolog eszünkbe jutott a csillagokkal kapcsolatban, és fényévekre került a háború...

Lefekvéskor pedig megnéztük még egyszer a matricákat, és elénekeltünk minden csillagos dalt, amit ismerünk, még a 67-es utat is a Republic-tól. (Imádják a szövegét: eső, árokpart, mennydörgés, csillagok - régóta nagy kedvencük :))

Forduljunk ezekben a nehéz időkben nagyobb empátiával embertársaink felé, különös tekintettel a családunkra és a gyerekekre.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.