2022.03.04. 17:38:25 7840 235

Most még nagyobb szükség van a mesére - Varázsvilágot a gyerekeknek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

“Anya, az apa miért beszél folyton az oroszokról? Minket is meg fognak támadni?” - kérdezte a fiam, pedig csak öt éves, és nem szólnak állandóan a hírek nálunk. Tény és való, sokat beszéltünk az ukrán-orosz helyzetről, és minden szavunknak súlya van. Szóval a gyerekek tudják, érzik, hallják, látják, hogy baj van a világban. Hogyan segíthetünk nekik?

Csillagok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csillagok

Természetesen a mese most is a legjobb eszköz a kezünkben. Főként a kisebbeknek, a óvódás korosztálynak érdemes még többet mesélni, hogy a mesék segítségével helyre állítsuk a kibillent egyensúlyt. Hiszen a mesékben vigaszra és megnyugvásra, a saját nyelvére lefordított válaszokra talál a gyermek.

A népmesék és a távoli, varázslatos világokban játszódó mesék segítenek most különösen, melyekben a jó elnyeri méltó jutalmát, a gonosz pedig a büntetését. Így egy kis bátorságot meríthetnek a mesékből, és visszanyerik a hitüket abban, hogy a rossz dolgokat jó követi, és aki jót cselekszik, az jutalmat is fog kapni. Ezáltal a világ egyensúlya újra a helyére kerülhet a gyermekben, és talán egy kicsit bennünk, felnőttekben is.

Ha tényleg szeretnéd a gyermeked és a saját figyelmed elterelni a valóságról, akkor mesélj neki fejből. Találj ki egy történetet, és vond be a gyerekeket is, meséljétek együtt. Bátorítsd, hogy kérdezzen, és válaszolj is természetesen ezekre a kérdésekre. Találjatok ki folytatást a meséteknek, mondjon hozzá mindenki egy újabb részt, és figyelj oda, hogy ki mit tesz hozzá a történethez. Ez az értő figyelem, a mesével együtt igazán sokat jelent most a gyerekeknek.

Mi ma este a csillagokról meséltünk. Kaptak hozzá csillagos matricákat is, és elképzeltük, hogy mi történne, ha egy csillag lepottyanna közénk a Földre. Mit látna? Mit enne? Mit inna? Lenne varázsereje? Megannyi dolog eszünkbe jutott a csillagokkal kapcsolatban, és fényévekre került a háború...

Lefekvéskor pedig megnéztük még egyszer a matricákat, és elénekeltünk minden csillagos dalt, amit ismerünk, még a 67-es utat is a Republic-tól. (Imádják a szövegét: eső, árokpart, mennydörgés, csillagok - régóta nagy kedvencük :))

Forduljunk ezekben a nehéz időkben nagyobb empátiával embertársaink felé, különös tekintettel a családunkra és a gyerekekre.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...