2024.04.26. 08:33:40 5445 225

Mos a mama, mos! – És így spórol mosás közben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy arról korábban is írtunk, a nagymamák nagy mágusok, többek között a spórolásban is. Életük során szereztek már annyi tapasztalatot, hogy ne essen nehezükre egy-egy pénzügyileg szűkebb időszakot átvészelni. Szerencsére, leleményességük az élet, a háztartás bármely részén kamatoztatható!

Mosás Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosás Fotó: 123rf.hu

Legyen szó a háztartási büdzsé csökkentéséről, vagy éppen a mosás körüli költségek ésszerűsítéséről, mindig van egy vagy több szuper tippjük, amivel könnyebbé tehetik a hétköznapokat!

Spórolj mosás közben – a nagyi tippjeivel

Ugyan a nagymamák idejében még nemigen volt automata mosógép, a következő tippek nagyjából bármilyen típusú masinánál és mosási módnál megállják a helyüket, úgyhogy érdemes megfogadnod, ha spórolni szeretnél a mosás közbeni energiaköltségeken!

  • Fő az egyensúly! Alig néhány textíliával elindítani a mosógépet is nagy pazarlás, ám megpakolni és úgy tisztává „varázsoltatni” a masinával a ruhákat – hát, szintén nem egy energiaspórolós ötlet!

  • Van eco-programod? Akkor ne légy rest használni, mert rengeteg energiát megspórolhatsz vele.

  • Nevezz be egy újra! Ha éppen úgy állsz anyagilag, hogy belefér egy nagyobb kiadás, cseréld le a régebbi típusú, hatékony, ám energiafaló mosógépedet egy modernebbre! Hidd el, a pénztárcád hálás lesz érte!

  • Ne hagyd ki az előmosást! Hogy rövidüljön a gép mosási ideje, előtte mindenképpen áztasd be az erősebben szennyezett ruhákat, és dörgöld meg őket, hogy a piszok nagyobb része eltűnjön a textíliából. A durvább anyagok esetén alkalmazhatsz kefét vagy mosószappant.

  • Válassz alacsonyabb hőfokot! A közepesen szennyezett ruháknak bőven elég a 30-40 °C-os víz, míg az enyhén szennyezetteket már a 20 C°-os, vagy éppen a hidegmosás is tisztává varázsolja!

Forrás: brigitte.de/ Rike Andresen

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...