2024.03.17. 08:23:35 6971 239

Spórolós tippek a nagyitól! – Így lesz gazdaságosabb a konyhai büdzsé
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már jó ideje a spórolás időszakát éljük, igyekszünk emitt-amott húzni a nadrágszíjon és felhagyni a felesleges, vagy éppen szükséges, de egy ideig elhanyagolható költekezéssel! Ha nem megy saját kútfőből, ne legyünk restek az ősöktől, mondjuk a mindig mindent is tudó nagymamáktól ellesni néhány spórolós tippet!

Nagyi a konyhában | Forrás: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nagyi a konyhában | Forrás: 123rf.com

Mert higgyétek el, a nagymamák tudták, tudják, mi a dörgés! A 30-as, 40-es éveikben járók nagyszülei például még olyan ínséges időket is megéltek, mint a II.világháború, de az utána élő, születő generációknak sem lett könnyebb. Ugyan most egy kicsit más világot élünk, azért vannak olyan örökérvényű szabályok a spórolással kapcsolatban, amit érdemes ellesni a nagyiktól!

  • Figyelj az eltarthatóságra! Ugyan vásárláskor érdemes odafigyelni a lejárat dátumára, azért ez a dátum nem minden esetben jelenti azt, hogy automatikusan megy is a szemétbe a lejárt élelmiszer. Persze, az étel jellegétől is függ, hogy mennyire érdemes erre figyelni, de az biztos, hogy egy próbát, kóstolást megér, mielőtt a kukában landol.

  • Használd okosan a maradékot! Maradt némi rizs a vasárnapi ebédről? Főzz hozzá még egy adagot, és lehet belőle rizsfelfújt. A pörkölt kitűnő alap egy jó gulyáshoz! Használd ki a maradékokban rejlő lehetőséget!

  • Maximum időt spórolsz vele! Az előre felszelt gyümölcsökkel ugyan időt spórolhatsz, ám pénzt azt biztos nem. Egyrészt ezek drágábbak, másrészt hamarabb romlanak, így ha nem fogyasztod el őket gyorsan, mehet is a kukába.

  • Nem (mindig) a márka a lényeg! Érdemes kipróbálni az egyes boltláncok saját márkás termékeit is, mert nem minden esetben rosszabbak, sőt, van, hogy jobbak, mint a márkás, és kissé túlárazott termékek.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...