2022.11.24. 17:25:00 6794 274

Mondj nemet a bőröregítő ételekre, hogy búcsút mondhass a ráncoknak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sok szó esett már az ételek szervezetünk egészségére gyakorolt hatására, és nem mehetünk el szó nélkül a külsőnkkel kapcsolatos hatások mellett sem. Főleg, hogy nem csak rengeteg tükröződő felület van körülöttünk, de számtalan ember is. Bár nem csupán hiúságból érdemes odafigyelni azoknak az ételeknek a kerülésére, amelyek bőrproblémákat okoznak.

Szép bőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép bőr

A most látott lista nem fog túl sok meglepetést okozni, ugyanis a túlsúlyt és krónikus megbetegedéseket okozó ételek java szervezetünk egyik legnagyobb szervét, azaz a bőrünket is képes károsan érinteni: az antioxidánsokban és rostokban szegény, jellemzően állati eredetű ételek fogyasztása nem a legjobb választás.

Ételek, amelyek fogyasztását jobb elkerülni, ha késleltetnéd a bőr öregedését

1. Feldolgozott szénhidrátok

Sajnos a végtelenül finom sütemények, a mindennapi fehér kenyér és a televízió előtt elfogyasztott chips is okozhat gyulladást a szervezetünkben, bőrünk minőségét is tönkre vágva. A fánkokról azt kell tudni, hogy általában bő olajban vannak sütve, ami még rátesz egy lapáttal a negatív hatásokra.

2. Kávé és tea

Az a tényállás, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem mindegyik folyadék hidratál, ez a kettő például biztosan nem, ezért amikor szomjasok vagyunk, korlátozódjunk a vízfogyasztásra! Ha nem iszunk a tea és a kávé után elegendő vizet a bőrünk kiszáradhat, ami pedig még több ránchoz vezethet.

3. Tej és tejtermékek

Ha rendszeres szereplői életednek az állati eredetű tejtermékek, ne csodálkozz a pattanásos arcodon. A kisborjú számára éltető, de a legtöbb ember számára hátrányos a tejivás. A bőrgyulladás és az ezáltal okozott bőröregedés mellett az ételallergiás tünetek is egyre gyakoribbak.

4. Cukros ételek és italok

Szeretnéd, hogy bőröd a lehető legtovább feszes és rugalmas maradjon? Akkor jobban teszed, ha a lehető legminimálisabbra csökkented a cukrok (és édesítőszerek) fogyasztását! Az ezek által okozott károk mérséklésére pedig a szervezet saját kollagéntermelését serkentő vitaminok fogyasztása javasolt.

Forrás: www.hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.