2022.11.24. 17:25:00 6739 274

Mondj nemet a bőröregítő ételekre, hogy búcsút mondhass a ráncoknak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sok szó esett már az ételek szervezetünk egészségére gyakorolt hatására, és nem mehetünk el szó nélkül a külsőnkkel kapcsolatos hatások mellett sem. Főleg, hogy nem csak rengeteg tükröződő felület van körülöttünk, de számtalan ember is. Bár nem csupán hiúságból érdemes odafigyelni azoknak az ételeknek a kerülésére, amelyek bőrproblémákat okoznak.

Szép bőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép bőr

A most látott lista nem fog túl sok meglepetést okozni, ugyanis a túlsúlyt és krónikus megbetegedéseket okozó ételek java szervezetünk egyik legnagyobb szervét, azaz a bőrünket is képes károsan érinteni: az antioxidánsokban és rostokban szegény, jellemzően állati eredetű ételek fogyasztása nem a legjobb választás.

Ételek, amelyek fogyasztását jobb elkerülni, ha késleltetnéd a bőr öregedését

1. Feldolgozott szénhidrátok

Sajnos a végtelenül finom sütemények, a mindennapi fehér kenyér és a televízió előtt elfogyasztott chips is okozhat gyulladást a szervezetünkben, bőrünk minőségét is tönkre vágva. A fánkokról azt kell tudni, hogy általában bő olajban vannak sütve, ami még rátesz egy lapáttal a negatív hatásokra.

2. Kávé és tea

Az a tényállás, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem mindegyik folyadék hidratál, ez a kettő például biztosan nem, ezért amikor szomjasok vagyunk, korlátozódjunk a vízfogyasztásra! Ha nem iszunk a tea és a kávé után elegendő vizet a bőrünk kiszáradhat, ami pedig még több ránchoz vezethet.

3. Tej és tejtermékek

Ha rendszeres szereplői életednek az állati eredetű tejtermékek, ne csodálkozz a pattanásos arcodon. A kisborjú számára éltető, de a legtöbb ember számára hátrányos a tejivás. A bőrgyulladás és az ezáltal okozott bőröregedés mellett az ételallergiás tünetek is egyre gyakoribbak.

4. Cukros ételek és italok

Szeretnéd, hogy bőröd a lehető legtovább feszes és rugalmas maradjon? Akkor jobban teszed, ha a lehető legminimálisabbra csökkented a cukrok (és édesítőszerek) fogyasztását! Az ezek által okozott károk mérséklésére pedig a szervezet saját kollagéntermelését serkentő vitaminok fogyasztása javasolt.

Forrás: www.hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.