2019.06.25. 14:39:51 7953 207

Mommy makeover - szülés utáni renoválás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Óriási fizikai változásokat hoz egy nő testében a folyamat, amíg Anyává válik. Ezek a folyamatok, amellett, hogy gyönyörű gyermeket, gyermekeket nevelhetünk, hagynak maguk után kevéssé kellemes nyomokat is - a testünkön. Egyre népszerűbb könnyedén felszámolni ezeket, a terhesség és a szoptatás hagyta kellemetlen testi változásokat.

Mellplasztika, konzultáció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mellplasztika, konzultáció

A helyreállító műtétek együtt Mommy makeover néven kerülnek egyre inkább a köztudatba. De miről is van szó pontosan…?

Van, ami nem változik

Az anyaság egyszerre gyönyörű és fáradalmas munka – így sokszor hiába minden terhesség alatti elképzelés arról, hogy pontosan milyen ütemterv szerint fogjuk visszanyerni a korábbi alakunkat. Mert ez azért általában nem pont úgy sikerül, ahogy terveztük. A belső rendszer helyreállása is idő, csak nem látjuk és még talán nem is minden esetben érzékeljük. Például a méh összehúzódása még eltart egy pár hétig, addig még marad a nagyobbacska pocak. Másrészt azért, mert a szoptatás keresztül húzza a diétát, a fáradtság és az időhiány pedig az edzési terveket hiúsítja meg. Ezen kívül egy idő után ránk tör a felismerés, hogyha sikerült visszafogyni, izmosodni és szuper erőnlétre szert tenni, akkor sem lesz már minden ugyanolyan feszes és ugyanolyan lapos, mint korábban. Áldott állapotban a hason a bőr értelemszerűen megnyúlik és rengeteg - tényleg rengeteg - nőnél nem húzódik vissza fogyással. A mellek első körben méretet váltanak, amikor tejjel megtelnek, ám a fizikai igénybevétel és a későbbi méretcsökkenés formaváltozást is mindig magával hoz. Ezek tehát ilyenkor a leggyakoribb „helyreállítandó” területek - melyeken az edzés nem segít. Az önbizalmat (és ezáltal a párkapcsolatot) azonban alaposan megtépázhatják.

Mommy makeover – Az meg mi?

Tulajdonképpen egy összefoglaló név azokra a műtétekre, amik az anyatestet segítenek vissza definiálni női testé. Persze kizárólag abban az esetben, ha erre a nőnek a saját véleménye szerint szüksége van!

Leggyakrabban a has -és mellplasztika tartozik a mommy makeover kereteibe, de bővíthető intim-plasztikával, zsírleszívással, ránctalanítással is. Ekkor egyéni igényekre és egészségügyi állapotra szabva dönti el az orvos és páciens közösen, hogy egy, kettő, vagy három lépésben végzik el a műtéteket. A hasról zsírleszívással eltávolítják azt a fölösleget, amit az edzés nem visz le és a bőr is felvarrásra kerül. A mellfelvarrásnál általában implantátum is szükséges az esztétikus végeredmény eléréséhez, de ez teljes mértékben egyénfüggő. Implantátum helyett a saját zsíros feltöltés is egyre népszerűbb: nem jár heggel, az eredmény természetesebb, mint idegen anyag behelyezésekor, ám az eredmény kevésbé tartós.

Mikor állhatunk neki?

Egyrészről, amikor az elhatározásod szilárd és megkérdőjelezhetetlen. Nagyon fontos, hogy ne külső (akár férj által okozott) nyomás hatására, ne másokért feküdj kés alá. Ha te tulajdonképpen jól érzed magad a bőrödben, akkor ne tedd ki magad változásnak, fájdalomnak fölöslegesen. Hiszen szörnyű lelkiállapotot okozhat az is, ha idegennek érzed a tulajdon testedet. Másrészről meg kell várni, amíg a hormonrendszer teljes mértékben magához tér. Az orvosok általában a szoptatás elhagyását követően még fél év várakozást javasolnak, aztán ha készen állsz, indulhat a megújulás!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...