2020.11.25. 14:51:34 10091 268

Mit tehetünk gyomorégés ellen? – Házi módszerek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg a második várandósságom alatt meg nem tapasztaltam a gyomorégés „gyönyöreit”, el sem tudtam képzelni, milyen kínokat él át az, akinek ez mindennapos probléma. Sokan gyógyszertári készítményekkel igyekeznek enyhíteni a kellemetlen tüneteket, pedig szuper házi módszerek is léteznek.

Gyomorégés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyomorégés

Ha rendszeres a jelenség, érdemes kicsit alaposabban körbenéznünk a táplálkozásunk háza táján, mert a probléma általában ott keresendő. A túlzott szénhidrátbevitel, az ezzel együtt fogyasztott zsíros, nehéz ételek mind-mind a gyomorégés jóbarátai lehetnek. A túlságosan savas ételek sem kedveznek ennek a jelenségnek, így az étrendünket mindenképpen érdemes megreformálni.

Hogy mi segíthet még a bajban?

Szerencsére rengeteg olyan természetes szer is van, ami kiválthatja a gyógyszertári készítményeket. Ne legyünk restek ezeket kipróbálni, hosszú távon megéri „pepecselni” például egy teával.

Már babaként is ismerhettük

Az édeskömény leginkább a fiatal anyukáknak lehet ismerős, akiknek babája hasfájással küzd. Nos, ugyanilyen hatásos lehet az alkalmazása felnőtteknél, gyomorégés esetén is. Főzhetünk belőle teát is (két teáskanálnyi édeskömény magot forrázzunk le 2 dl forró vízzel, majd hagyjuk állni 10 percig és szűrjük le), de rágcsálhatjuk a magokat is. Mindkét módszer segíthet legyűrni a gyomorégést, a „rágcsálás” pedig leheletünket is frissítheti.

Csökkenti a savat, nyugtatja a gyomrot

Ősi szer gyomorbántalmak ellen a gyömbér. Szintén rágcsálhatunk is belőle, egy darabka friss gyömbért, de a belőle készült teát is kortyolgathatjuk. Utóbbi a következőképpen készül: egy teáskanál frissen reszelt gyömbért 1 deciliter vízzel leforrázunk, állni hagyjuk 5-10 percig, szűrjük és már kortyolhatjuk is.

Ami mindig, mindenre jó

Azt hiszem, a szódabikarbónát senkinek nem kell bemutatni. Számtalan házi praktika létezik, melyben ez a kis fehér por a főszereplő. Keverj el egy teáskanál szódabikarbónát egy pohár vízben. Hogy elviselhetőbb legyen a sós íz, egy kevés citromlé is mehet a vízbe. Kortyolgasd el és segíteni fog.

Ami másként hat

A gyomorégés jelenségét az okozza, hogy a gyomorsav a nyelőcsövön keresztül visszaszivárog, illetve valószínűleg a gyomor és a nyelőcső közötti izom sem zár normálisan. Az almaecet pont utóbbira lehet jó hatással. Étkezés előtt érdemes fogyasztani belőle, méghozzá úgy, hogy egy pohárban elkeverünk két teáskanál almaecetet. Ennek hatására a nyelőcső és a gyomor közti záróizom összezáródhat.

Nem csak a limonádédat dobja fel

A menta nyugtató, emésztést segítő hatása kiváló, és még a gyomorégést is csökkentheti. Akár teát is főzhetünk belőle, de csak simán a levelét is elrágcsálhatjuk. arra kell ügyelnünk, hogy vannak, akiknek gyomrát irritálhatja a fogyasztása, így felerősítheti az amúgy is kellemetlen tüneteket.

Forrás: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...