2019.03.14. 18:16:47 12303 382

Mit tehetsz tavaszi fáradtság ellen? – Mondjuk ezeket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha itt a várva várt kikelet, vele együtt nem csak a madárcsicsergés, a még erőtlen, ám annál gyönyörűbb napsütés, a színes ruhák, a friss, szinte harapni való levegő időszaka érkezik el, hanem a tavaszi fáradtságé is! Mit tegyünk, hogy ez idén másként legyen?

Tavasz, fáradtság | Forrás: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavasz, fáradtság | Forrás: 123rf.com

Egyszerű tippek, melynek segítségével könnyebben legyűrheted a tavasz eleji nyűgös, fáradt időszakot!

Iktass be több mozgást!

Ez nem (csak) azt jelenti, hogy iktass be még egy, vagy két edzést a héten. (Bár ha megoldható, miért ne?:-)) Amennyiben van lehetőséged mozogni a kényelmesebb „szállítás” helyett, tedd azt! Ha tömegközlekedsz, szállj le néhány megállóval előbb! Ha szintes házban élsz, és általában a liftet használod, térj át a lépcsőzésre! A gyerkőccel válasszátok a távolabb eső játszóteret, sétáljatok egyet odáig! Eddig autóval indultál el, hogy az ügyes-bajos dolgaidat elintézd? Pattanj kerékpárra, és tekerj egyet!

Iszol Te rendesen?:-)

A fenti mókás kérdés általában nem a napi folyadékbevitelünkre vonatkozik, ám most mi inkább arra gondolunk!:-) Minden évszakban fontos a napi folyadékbevitel, így tavasz elején a fáradtság, kimerültség leküzdésében segíthet, ha a megfelelő mennyiségű „itókát” vesszük magunkhoz. Ez lehet víz, vagy akár tea, esetleg egyéb cukormentes lé is.

Válts!

A téli, nehezebb falatokat váltsd le könnyebb, gyomorkímélőbb menüsorra! Így segítheted az emésztésedet is, és akár egyszerűbben megszabadulhatsz a télen magadra kapott plusz kilócskáktól!

Végre friss levegőt szívhatsz, használd ki!

A téli zord időjárás, nem egyszer szmogos, koszos levegő miatt nem mindig volt alkalmunk igazán friss levegőt szívni. Ennek most vége, az ég tiszta, a levegő minősége is javulást mutat! A kirándulóhelyek is tárt karokkal várnak minket, ne legyünk restek minél több időt tölteni a szabadban!

Itt a családi, baráti, szabadtéri programok időszaka!

Indulnak a fesztiválok, családi, baráti grillpartyk, egyéb szabadtéri programok! Töltsünk minél több időt emberek között, legyünk sokat, családunkkal, barátainkkal! Garantált a feltöltődés!

Elő a színekkel!

Bújj színes ruhákba, ne félj használni az árnyalatokat! A vidám tónusok nem csak a napodat, de a kedvedet is feldobják majd!

Ötlet: zeitblueten.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.