2017.08.26. 11:01:48 10313 298

Mit (t)egyél a hosszú hajért? – Mondjuk ezeket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akik épp növesztik a hajukat, azoknak egy örökkévalóságnak tűnik, míg akár 1 centimétert is nő a hajkoronájuk. Fésülgetik, kenegetik, még akár beszélnek is a tincsekhez, csak hogy gyorsabban nőjön. Pedig csak jól kellene összeválogatni az ebédet, vacsorát, és tádááám, máris kész a derékig érő sörény!

Szép haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szép haj

Na jó, azért nem ilyen egyszerű és gyors a helyzet, azért a derékig érő sörényre tényleg várni kell, bármennyire is eszel jól. De valamennyire gyorsítható a folyamat, ha ezeket az ételeket is belecsempészed az étrendedbe!

Fogd ki!

Ha szereted a halakat, szerencséd van, mert például a lepényhal és a lazac fogyasztása kifejezetten ajánlott, ha hajad egészségéért (is) tenni szeretnél. A lazac például rengeteg D-vitamint tartalmaz, illetve ez mellett omega-3 zsírsavakban is gazdag, akárcsak a lepényhal. Mindkét anyag nagy szerepet játszik az egészséges és fényes haj megtartásában.

Elő a magvakkal!

Ha már mindenképpen nassolni szeretnél, válassz valami egészségeset! Ropogtass, mondjuk diót, mandulát. És hogy ezekkel még hajad növekedéséhez is hozzájárulhatsz? Az már csak hab a tortán! Omega-3 tartalmuk szintén nem elhanyagolható, ám a bennük rejlő réz (a cinkkel és a vassal együtt) nem csak a haj csillogásáért, hanem annak növekedéséért is felelős.

Éljenek a „zöldségek”!

A zöldségfogyasztás amúgy is nagyon fontos, de ha éppen a hajadat szeretnéd megnöveszteni, koncentrálj ezekre a valóban „zöldségekre”! Legyen a tányérodon kelkáposzta, spenót és mángold, ha szeretnél valamit evés formájában is tenni a hosszú hajért! Tápanyagtartalmuk magas, illetve a mángold biotint állít elő, mely a haj, a bőr és a körmök egészségéért is felelős.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...