2019.04.17. 16:37:16 12057 285

Mire utalhat, ha mindig tele a mosogató?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A házunk, a háztartásunk, ahogy élünk sokat elárulhat a jellemünkről, az életvitelünkről vagy akár még az esetleges pszichológiai problémáinkról is. Vajon mit sugall, ha mindig megvárjuk, hogy tele legyen a mosogatónk, a szemetesünk és a szennyes kosarunk?

Rendetlen mosogató - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendetlen mosogató

A brightside.me oldalon egészen logikus magyarázatot kapunk arra, hogy mi lehet a mindig tele mosogató, a mosogatógép, a szennyes kosár és szemetes hátterében. A jelenség ugyanis árulkodó: valószínűleg nagy mesterei vagyunk a halogatásnak.

Sok kicsi sokra megy

Pedig mennyivel egyszerűbb apránként elvégezni a dolgunkat! Kivinni a kisadag szemetet naponta – könnyebb és kevésbé büdös… Elmosogatni egy-két tányért és poharat evés után - pár perc az egész! Egy-egy adag ruhát mosni csak naponta és azt elpakolni – nem egy egész heti adaggal küzdeni hétvégén, ami le sem tud száradni…

Logikusnak és praktikusnak hangzik mindennap elvégezni egy picit házi munkát, inkább mint egyszerre sokat. Ugyanakkor megvan annak a magyarázata, ha nem így cselekszünk – vagy inkább csak a kifogás? :)

Halogatni normális emberi viselkedés - vagy mégsem?

Meglehet, hogy valóban túlterheltek és stresszesek vagyunk, és nem tudunk napi szinten időt szentelni a háztartásnak. Hiszen akkor a hétköznapjaink csak munkából állnának – így azonban a hétvégét kell majd feláldozni! Egy másik kifogás lehet az, hogy annyira gyűlöljük a házimunkát, hogy képesek vagyunk addig várni vele, amíg el nem fogy az összes tiszta evőeszköz és pohár, és muszáj legyen megcsinálni.

Ugyanakkor sokkal valószínűbb az, hogy a halogatás nemcsak a háztartásunkra, hanem úgy általában az életünk minden területén megjelenik, és egy komolyabb pszichológia problémának a lenyomata: akár depresszióra, figyelemzavarra, kényszer betegségekre is utalhat! Légy őszinte magaddal, és próbálj meg változtatni!

Ha Te is a halogatás bajnoka vagy, akkor talán hasznos lesz számodra a következő írásunk: Miért halogatunk és hogyan szabaduljunk meg tőle?

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...