2015.07.08. 12:58:38 15773 194

Minden idők 10 legjobb romantikus filmje – olvasói szavazás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyik nagy online kulturális magazin, a RollingStone.com felkérte olvasóit, hogy szavazzanak, szerintük melyek a valaha vetített legjobb romantikus vígjátékok. A listából úgy tűnik, hogy 1998 volt a romantikus vígjátékok aranyéve, ugyanis három film is szerepel a Top 10-ben ebből az esztendőből.

Romantikus filmnézés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Romantikus filmnézés

Ha már évet választunk, akkor válasszuk meg a királyt és a királynőt (vagy inkább királynőket). A Romkom koronázatlan párosa pedig nem más mint: Adam Sandler és Drew Barrymore. Az örökös királynő viszont mindig Meg Ryan marad, MEGlátjátok, hogy miért. :) Bocsi Drew.

A Rolling Stone kulturális magazin olvasói szerint a romantikus filmek Top 10-es listája tehát a következő:

10. Keresd a nőt! (1998)

Rögtön itt egy 1998-as klasszikus, amit tutira végig nevet, aki látja. Ben Stiller és Cameron Diaz, az az Ted és Mary kapcsolata nem indul túl fényesen..., majd 13 évvel később a folytatás sem teljesen zökkenő mentes, de ezek az akadályok azért vannak, hogy főhőseink leküzdjék őket. Mi nézők pedig roppant jól szórakozhatunk mindeközben.

9. Sztárom a párom (1999)

A cím mindent elmond. Egy hétköznapi könyvkereskedő (Hugh Grant) és egy amerikai színésznő (Julia Roberts) románca, amelynek kibontakozását a sajtó hada nehezíti meg. Élvezetes, vicces mese felnőtteknek. (Bár nekünk nem tartozik a kedvenceink közé.)

8. Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004)

Én személy szerint ezt a filmet nem igazán tenném a romantikus vígjáték kategóriába, mivel a háttér sztori egészen elvont, és inkább drámai.

A film világában lehetséges az emlékeink kitörlése. Egy fájdalmas szakítás után például, a párunkhoz kapcsolódó összes emléket kitöröltethetjük, ha szeretnénk. De mi van akkor, ha az emlékek újraélése során, rájövünk, hogy még mindig szerelmesek vagyunk a másikba, és az agyunk harcol az emlékek elvesztése ellen? Nem egy könnyű film, de egyszer azért érdemes megnézni. Jim Carry és Kate Winslet a főszerepben.

7. A szerelem h@lójában (1998)

Ismét 1998-ban járunk. Álnéven, az interneten megismerkedni több veszélyt rejt magában, mint hinnénk. Lehet, hogy online szerelmünk a valóéletben esküdt ellenségünk. Legalábbis Meg Ryan-nel és Tom Hanks-szel pontosan ez történt. A szórakoztató film még ma is aktuális.

6. Az 50 első randi (2004)

Mi lenne, ha minden egyes napot úgy kellene kezdened, hogy megnézel egy videót az addigi életedről, hogy ne lepődj meg azon, ha nyakadba ugrik egy idegen pasi (aki egyébként a férjed), és két ismeretlen gyerek (akik a saját gyermekeid)? A film szuper humorral mutatja be a speciális memóriazavarban, anterográd amnéziában szenvedő beteg lány (Drew Berrymore) és a pincér (Adam Sandler) történetét.

5. Mondhatsz akármit (1989)

És kívánhatsz bármit, az teljesül. Így van ez a film főszereplőjével (John Cusack) is, akinek természetesen az osztály szépe kell, és mellesleg kick-box VB-t szeretne nyerni. De az álmok valóra válhatnak.

4. Igazából szerelem(2003)

Ez az a film, amit mindenki ismer és szeret, vagy szeretett valamikor, mert mára már unásig játszották a különböző TV csatornák. Ez azért a film értékeiből reméljük, nem von le annyit. All you need is love! Nézd meg újra és újra!

3. Nászok ásza (1998)

A romkom aranyévéből, 1998-ból egy fergeteges vígjáték Adam Sandlerrel és Drew Berrymore-ral. Igen, igen már a második közös filmjük a listán, ráadásul az előkelő harmadik helyen. Természetesen a központban nem is egy, hanem rögtön két meghiúsult esküvő áll.

2. Annie Hall (1977)

A legrégebbi film a listánkon, de talán a legszellemesebb is – legalábbis azok számára, akik bírják Woody Allen humorát. Alvy Singer (Woody Allen) egy furcsa, kissé idegroncs, 40-es fazon, aki megrögzötten szeretné visszakapni Annie-t (Diane Keaton), miután a lány kikosarazta. A film során megismerhetjük a főszereplő magánéletét különös nőügyeitől az elköteleződés fóbiájáig. A legjobb rendező és a legjobb női főszereplő díját is elhozta a páros az Oscar-ról és a BAFTA-díjátadóról is.

1. Harry és Sally (1989)

A film egy örök igazságot mindenképpen tartalmaz, ami nagyjából így hangzik: a férfiak és a nők soha nem lehetnek igazán jó barátok, ha a férfi vonzónak tartja a nőt, mivel mindig a szex fog járni a férfi fejében. És igazából ugyanez a helyzet a kevésbé vonzó női barátokkal is... Meg Ryan és Billy Crystal, azaz Sally és Harry próbálják bebizonyítani ennek az ellenkezőjét, de a végén sejthetitek, hogy mi történik. :)

Neked mi hiányzik a listából?

Micsoda nő? Bridget Jones? Mely filmek lennének a Te Top 10-es listádon? Írd meg nekünk a Facebook-on, és mi megszerkesztjük a PROAKTIVdirekt olvasók listáját.

Forrás: rollingstone.com listája alapján írta kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?