2018.03.06. 14:35:38 20350 551

Miért lettem a bulgur, azaz a búzatöret rajongója?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A bulgur, azaz a tört búza egy fantasztikus eledel, amit bátran használhatsz rizs helyett, amennyiben nem szenvedsz glutén-érzékenységben vagy allergiában. Szuper egészséges és rendkívül gyorsan elkészül: egy áldás, ha nincs sok időd a főzésre.

Bulgur - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bulgur

Ezeken kívül miért lettem még ekkora bulgur rajongó? Hát ezért!

1. Finom!

A bulgur határozottan finom, jó állagú gabona, amely könnyedén átveszi az ízeket. Ez teszi ideális hozzávalóvá. Talán egy kicsit több rágást igényel, mint a rizs, de ezt nem tudom neki zokon venni. Az ízlésednek megfelelő fűszerezéssel mennyei lesz, és bátran próbálkozhatsz, mert gyakorlatilag minden illik hozzá a zöld fűszerektől a csillagánizson keresztül a citromig...

2. Irtó gyorsan elkészül!

Gyakorlatilag elég (általában) 1,5-szer annyi forró vízzel felönteni, és várni, amíg megdagadnak a szemek. Persze más-más méretű gabonaszemeknél más az arány is, és a párolási idő is így mindig a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint járjunk el.

3. Nem lehet szétfőzni!

Ha mégis a főzés - és nem a forrázás - mellett döntenél, vagy a recepted azt kívánja, akkor se aggódj, mert gyakorlatilag nem lehet szétfőzni, nem tudod elérni azt a pépes állagot, mint a rizsnél. Ez jó hír azoknak, akik főzés közben még egyéb elfoglaltságot is szoktak űzni, amíg készül a kaja..., így nem gond, ha ott felejted kicsit. :)

4. Sokoldalú!

Édesen és sósan, köretként, salátaként, egytálételként, levesbetétként is megállja a helyét. Belekerülhet a rakott ételekbe vagy a piláfba is a rizs helyett. Sok arab étel alapanyaga, de a magyaros ízekhez is illik. Hidegen és melegen is fogyasztható.

5. Egészséges!

Sokkal több vitamin és ásványi anyag van benne, mint a rizsben, ráadásul jóval alacsonyabb a glikémiás indexe is. Vas is van benne, ami kifejezetten jó hír a hölgyeknek!

+1. A férjem is megeszi...

A kölessel és a hajdinával ellentétben ezt a reform élelmiszert még a férjem is megeszi, így nem csoda, ha gyakori vendég a konyhánkban, hiszen ez egy cseppet sem elhanyagolható előny a bulgur mellett. :)

Recept: Kiszir

Hozzávalók:

  • 10 dkg bulgur
  • 2 dl forró víz
  • 8 felkarikázott újhagyma (zölddel együtt)
  • 1/2 apróra vágott kígyóuborka
  • 2 apró kockákra vágott paradicsom
  • chili vagy cayenne bors ízlés szerint
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
  • fél bögre aprított friss menta
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 6 ek olívaolaj
  • Só, bors
  • 1 citrom leve

A bulgurt leöntjük a forró vízzel, majd 20 percig lefedve pároljuk. A zöldségeket, zöld fűszereket apróra vágjuk, majd hozzákeverjük a búzatörethez. Citrommal, sóval, borssal ízesítjük és alaposan lehűtjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: mindmegette.hu/bulgur-a-szuperkoret-46285

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában