2022.08.12. 09:38:55 6463 250

Miért éppen Peru?(X)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Önnek mi lenne egy álomutazás? Élete Nagy Utazása? Tapasztalatunk alapján sokan egy perui utazásra vágyakoznak, amire éveken át készülnek, és miután hazaérkeztek, újra visszatérnének. Peruban a legvonzóbb a titokzatossága. Vitathatatlanul Dél-Amerika egyik legizgalmasabb és legszebb országa, maga az élő történelem, hiszen a mai napig fennmaradtak az ősi idők emlékei.

Machu Picchu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Machu Picchu

Az épített és szellemi örökség sok titkot rejteget, amelyek közül sokra még mindig nem találtak magyarázatot. Gondoljunk csak a Nazca vonalakra, az emberfeletti erővel megépített fellegvárakra, és az örök kérdésre, hogyan is tudták hajszálpontosan összeilleszteni Machu Picchu vagy Sacsayhuamán több tonnás szikladarabjait habarcs nélkül.

Peruba a legtöbben azért utaznak, hogy e titokzatos világot felfedezzék, és minden utazó leghőbb vágya, hogy ott sétálhasson az inka romok között, hogy megérinthessék végre ezeket az ősi köveket. Például a mai napig sem tudjuk biztosan, hogy milyen céllal épült Machu Picchu. Obszervatórium volt, esetleg udvari nyaraló vagy netán erődítmény? Talán a helyszínen pont Te fejted meg a titkot!

Egy perui utazás másik nagy vonzereje a Nazca-vonalak feletti repülés. Felejthetetlen élmény a kisrepülőről izgatottan szemlélni a különféle alakzatokat – emberalakokat, állatfigurákat, gyíkot, albatroszt, kolibrit, majmot, keselyűt és delfint -, és közben azt találgatni, vajon hogyan is kerültek ide ezek az évezredes figurák. Máig csupán feltételezésekkel találkozhatunk, mert pontos válasz egyelőre még nincs a kérdésre. A magas hegyek között, a Titicaca-tó úszó szigetein élő indiánok szeretettel fogadják az idegent, és bár nem beszéljük egymás nyelvét, de a tekintetek, a mosolyok közelebb visznek minket egymáshoz.

Miközben keresztülutazunk az országon, gyönyörködhetünk a perui táj változatosságában – az Andok magas hófödte hegycsúcsaiban, a kristálytiszta vizű tavakban vagy a homoksivatagok dűnéiben. Van egy mondás, miszerint Isten Perut a Föld megteremtése előtt, „főpróbaként” alkotta meg, azért ilyen változatos a perui táj, a növényzet és az állatvilág.

A gazdag látnivalók mellett, különleges kulináris élményeket is nyújt az ország. Indián családoknál alkalmunk nyílik megízlelni a falusiak meleg andoki főztjét, az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát. Sőt, aki szeretné, megkóstolhatja az andoki tengerimalacot is, ami egy tipikus helyi eledel.

Magyarországon egyedülálló módon, perui származású idegenvezető kíséri a csoportjainkat, aki Limában történelmet tanult, majd Magyarországon a Pécsi Tudományegyetemen szerzett diplomát. Vagyis egy olyan helyi lakos ismerteti meg velünk az országát, aki jól beszél magyarul, és aki elkalauzol minket olyan helyekre is, amelyekre az átlag turista nem biztos, hogy eljut, illetve aki történészként az andoki kultúrát is részleteiben megismerteti. Ennél autentikusabb élményt nehezen lehetne találni!

Garantáltan induló, kislétszámú csoportok! Legalaposabb és leggazdagabb program a magyar utazási kínálatban!

Ne halogassa későbbre! Népszerű programunk gyorsan betelik, ezért biztosítsa a saját helyét, és jelentkezzen most! Utazzon a szeptemberi vagy az októberi csoportunkkal, sőt akár a szilveszteri időszakban vagy jövőre, mert most még van pár szabad hely!

Pár kattintással leadhatja a megrendelését! Összes perui utazás: https://www.1000ut.hu/peru/korutazas

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...