2016.01.23. 19:15:38 11213 340

Mi volt a vacsora? – Mondjuk 100 évvel ezelőtt?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán már az őskorban is azzal voltak elfoglalva a nők, mit tegyenek a családjuk elé este, esetleg hogyan készítsék el a hős férfiak által elejtett mamut húsát. Ha az összetevők sokban változtak is az évezredek alatt, a kérdés örök: mi legyen a vacsora?

100 év vacsorái |  Forrás: youtube.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com 100 év vacsorái | Forrás: youtube.com

Persze, a válasz erre általában a szokásos „Nekem mindegy!”, aztán persze ami az asztalra kerül, az mégsem olyan jó, merthogy: „Én nem erre gondoltam!”. Na, ebből vannak aztán az izgalmas viták.:-)

Nem tudni, 100 évvel ezelőtt ez hogy ment, vajon akkor is ilyen válogatósak lehettek az emberek, de egy rövid videó segítségével megtudhatjuk, miket evett az emberiség az elmúlt évtizedekben. Ki tudja, talán még ihletet is meríthetünk a ma esti vacsorához az összeállításból.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Nagy egymásra találások a filmvásznon! – 4+1 film a romantika jegyében

Hol van már a bohókás április elseje, a kikelet, a mindig vidám húsvéti nyuszi? Elmúltak, elteltek, a tapsifüles pedig elugrált, hogy legyen ideje felkészülni a következő évre. Nekünk pedig maradt a tavasz, a virágillat, a madárcsicsergés, a pillangók a gyomrunkban és persze, a romantikus filmek.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?