2017.07.21. 15:31:10 12654 335

Mi legyen a krumplihéjjal? – Hát, kend a hajadra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szuper hajsamponnal, ilyen meg olyan kondicionálókkal, balzsamokkal, meg pakolásokkal kenegetjük, ápolgatjuk a hajunkat, hogy egészséges, szép és fényes is legyen. Pedig lehet, csak kicsit jobban körül kellene néznünk a konyhában, és találnánk ott olyat, amivel szintén ezt a hatást érjük el, csak jóval olcsóbban.

Krumplihéj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Krumplihéj

Sőt, ha pontosabbak akarunk lenni, valójában a háztartási hulladék között kell keresnünk ezt a csodaszert… Na jó, azért ennyire nem kell „durvulnunk”, de mostantól krumpli pucolásnál nem kell a szemétbe hajítanunk az eddig feleslegesnek hitt héjat, mert varázsolhatunk belőle szépítőszert is!

De miért jó nekünk a krumpli héj?

A héjban rengeteg C- és B-vitamin található, amely gondoskodik az egészséges fürtökről, hajszerkezetről. Ezen kívül a B-vitamin a faggyúmirigyeket „bírja munkára”, szép fényt kölcsönözve ezzel a hajkoronának, anélkül, hogy tincseink károsodnának.

Hogyan is készül ez a csodaszer?

Hogy elkészítsd ezt a (nem) mindennapi hajápolót, szükséged lesz két (nyers) burgonya héjára, egy edényre és némi vízre. A krumplikat hámozd meg, héjukat tedd egy edénybe, önts rá annyi vizet, ami éppen ellepi és forrald körülbelül 5 percig. Lehet, a víz egy kicsit el is színeződik majd a héjtól. Szűrd le héjat, a vizet fogd fel egy másik edénybe és hagyd kihűlni. Ezt a lét aztán hajmosás után vidd fel a törölközőszáraz hajadra, és gyengéden masszírozd be a fürtökbe. Hagyd hatni 5-10 percet és öblítsd le langyos vízzel! Ezután szárítsd és formáld kedved szerint tincseidet és gyönyörködj egészséges, fénylő hajkoronádban.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.