2023.09.13. 11:45:00 7504 240

Mi köze a szociális kapcsolatoknak a pénzügyi helyzetünkhöz?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A modern életmód és a városiasodás egyfajta szociális izolációhoz és társadalmi szintű magányhoz vezetett már önmagában is, amit a világjárvány és a miatta hozott intézkedések csak még inkább elmélyítettek. Az emberi kapcsolatok beszűkülése negatívan befolyásolja a mentális egészséget, és ezáltal a pénzügyi helyzetünket is.

Közösség és pénzügyek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közösség és pénzügyek

A szociális elszigeteltség révén minimális védőháló feszül a szűk értelembe vett családok és az egyes személyek „alatt”. Mivel minden problémánkat egyedül kell megoldani, valamint anyagilag finanszírozni, belép a képbe a pénzügyi stressz is. Ez szintén súlyos testi és lelki egészségügyi jár, ami mintegy spirálként pénzügyi jólétünkre is negatívan hat.

A társadalmi magány negatív hatásai

Az emberek a szociális támogatottság érzete nélkül a jóllétüket és életminőségüket romboló magányt is megélhetnek. A magány érzése hosszú távon növelheti a depresszió, szorongás és más mentális egészségügyi problémák, valamint a magas vérnyomás, a szív- és más krónikus betegségek kialakulásának kockázatát egyaránt.

Hogyan védekezhetünk a szociális elszigetelődés ellen?

Az online fórumok és a közösségi média különböző csoportjai természetesen jók arra, hogy kapcsolatba lépjünk embertársainkkal, de csak egy minimális szintű megnyugvást hoznak a személytelenségük miatt.
Ezért szedjük össze a bátorságunkat és csatlakozzunk olyan érdeklődési körünknek megfelelő klubokhoz és szervezetekhez, amelyek rendezvényein rendszeresen és személyesen találkozhatunk másokkal. Ha jobban szeretjük a spontán ismerkedést, akkor járjunk el közösségi rendezvényekre (pl. fesztiválok, koncertek, kiállítások), de önkéntes tevékenységek vállalásával is bővíthetjük is baráti körünket.
A mély barátságokkal felvértezve biztosabbak lehetünk abban, hogy vész esetén (anyagi és lelki) támogatásra lelhetünk.

A pénzügyi nehézségek és az általa okozott stressz gyakran vezetnek konfliktushoz a családban és az egyéb emberi kapcsolatokban. Ez nem meglepő, hiszen egy feszült ember sohasem túl jó társaság. Sokszor észre sem vesszük, de a gazdasági bizonytalanság a munkavégzés szintjének rovására is mehet, ami pedig a munkahelyi kapcsolataink minőségét befolyásolják kedvezőtlenül.

Ezekkel a félelmeinkkel és gondjainkkal sohasem szabad egyedül maradnunk, főleg akkor fontos közösen is átbeszélni az aggasztó anyagi helyzetet, amikor rajtunk kívül mások is érintettek közvetve vagy közvetlenül benne.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...