2021.11.11. 09:25:00 7449 253

Mi a csuda az az ébresztő lámpa? Derítsük rá fényt együtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Krónikus szundi gomb nyomogató vagy? Hacsak nincs valami, amiért feltétlenül ki kell kelned az ágyból, akkor többszörösen is élsz a szundi funkció lehetőségével? Ez a szokás nem igazán ésszerű, mivel ezalatt az időtartam alatt úgysem tudsz rendesen aludni, és még a napod is kapkodva indulhat a késedelmes kelés miatt. Mi lenne, ha a drasztikus ébresztő hangot lecserélnéd valami gyengédebbre, hogy könnyebben vedd az ébredést?

Ébredés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ébredés

Ha még nem hallottál az ébresztő lámpákról, akkor itt az ideje körbejárni a témát! A szerkezet lágy fényt használ sz ébresztéshez, amely fokozatosan világosabbá válik, ezzel imitálva a hajnalhasadást. Ez az ötlet, miszerint a természetesebbnek ható fényre ébredjünk, ne pedig harsogó riasztással keltsenek fel minket az álmunkból az emberi szervezet és a természeti környezet összhangján alapul.

Tényleg felébresztenek ezek a fények?

A legtöbb ébresztő lámpát mobiltelefonra letölthető alkalmazás segítségével programozhatunk be úgy, hogy fokozatosan egyre erősebben világítson a megadott időtartam alatt. A sima, mesterséges fényt használó lámpák használatakor a fogyasztói tapasztalatok szerint túl könnyű ismét álomba szenderülni, ezért a vissza-vissza szundikálásra hajlamosak inkább válasszanak olyan lámpát, amely opcionális ébresztő hanggal is rendelkezik. Ez a hang választásunk szerint lehet a természet hangja, halk zene vagy FM-rádió, ami természetesen ugyancsak halkan indul és kissé felerősödik, hogy biztosítsa a “kíméletesebb” ébresztést.

Az alvással töltött idő sokat számít!

Annak ellenére, hogy ezek az ébresztő lámpák finomabban ébresztenek, még mindig rá kell vennünk magunkat arra, hogy ki keljünk az ágyból. Ez esetben alapvetően nem is igazán az ébresztés módja, hanem a lefekvés időpontja lehet a meghatározóbb. Tehát ez a módszer sem fogja megoldani az alváshiány problematikáját, ha reggel kipihentnek akarjuk érezni magunkat, bizony korábban el kell menni aludni. Az alvási rutinunk fokozatosan és következetesen változtatható meg. Ilyenkor a szervezetnek lesz lehetősége hozzászokni a korábbi lefekvéshez és természetesen az időben történő ébredéshez. A tapasztalatok alapján a műszakban dolgozók érezhetik leginkább az ilyen típusú lámpák előnyét, mivel a hajnal előtti ébredéshez szükséges leginkább a szervezet belső óráját aktiválni.

Édes álmok

A legtöbb ébresztő lámpát úgy hozták létre, hogy képesek legyenek fordított programon is működni, azaz a lámpa fénye pl. 15-90 perc alatt lassan elhalványul, amíg végül teljesen ki nem alszik. Igen, jól gondolod! Ez a funkció az elalvást hivatott megkönnyíteni a naplemente szimulálásával. Még azok is, akiknek valójában nem okoz nehézséget az elalvás, meglepően megnyugtatónak találták ezt a lehetőséget.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...