2016.12.13. 08:00:00 16331 433

Mézes-kurkumás pasztából erőt és egészséget adó csodaital!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, aki kurkumás latténak nevezi, bár a kávéhoz semmi köze, eredeti nevén pedig Golden Milk-re hallgat, azaz arany tejre. Ez a manapság trendi ital bizony nemcsak a divatossága miatt hódít, hanem az egészségre gyakorolt pazar hatása miatt is. Ugyanis hozzávalói révén képes megelőzni a náthát, támogatni az immunrendszert és még fel is frissít.

kurkumás tej - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com kurkumás tej

Egyébként is imádom a mézes tejet, ez az extra fűszeres változat pedig nagyon tuti, és a benne levő fűszerek gondoskodnak róla, hogy felmelegítsen a hidegben, oldja a letapadt nyákot, felpezsdítsen és úgy összességében energetizáljon. Ráadásul a fő fűszer, a benne található kurkuma az, ami igazán ütőssé varázsolja ezt a kombinációt.

Egy kis ismétlés, mire is jó a kurkuma?

Először is fantasztikus gyulladáscsökkentő, gyulladásgátló. Jó hatással van az emésztésre és a gyomorproblémákra is, sőt, a koleszterinszint beállításában is segíthet. Ízületi problémákra, ízületi gyulladásra is enyhülést hozhat. Mézzel együtt a torokgyulladás, köhögés és láz ellen is beválhat.

Még többet itt olvashatsz a kurkumáról>>

Hogyan készítsd el a meleg, kurkumás itókát, a golden milket?

Az alap paszta:

  • 4 dkg méz
  • 2 púpos teáskanál őrölt kurkuma
  • 2 csipet frissen őrölt bors
  • 1 késhegynyi cayenne bors

Az italhoz kell még: - 4 dl meleg tej (vagy mandulatej)

Keverd ki a mézet a fűszerekkel egy tálban. Ehhez egy habverő jól fog jönni. Ez a mennyiség két csészényi golden milkhez lehet elég, ezért oszd kétfelé, majd önts rá 2-2 dl meleg tejet, de ne legyen forró. Fogyaszd egészséggel! Jó kis izzasztó.

A pasztát előre elkészítheted nagyobb mennyiségben is, és csatos üvegben tárolhatod, egészen sokáig eláll. Egy adag italhoz egy evőkanálnyi kurkumás fűszeres méz és 2 dl tej vagy valamilyen magtej (mandulatej) kell. Próbáld ki nyugodtan, finomabb mint gondolnád, pláne, ha kedveled a keleti, fűszeres dolgokat!

A receptet a Chili és vanilia gasztroblog útmutatásai alapján készítettük el.

Nyerj akár 10 millió forintot készpénzben>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...